PREMIJERNA "SO ZEMLJE": Baletska predstava posvećena Kapetan Miši Anastasijeviću

V.V.S.

23. 03. 2022. u 14:03

U BIOSKOPU "Balkan", u ponedeljak (28. marta) premijerno će biti izveden balet "So zemlje" koreografa Dejana Kolarova. Ova neoklasična baletska koreografija posvećena je trgovcu, brodovlasniku i dobrotvoru, Kapetan Miši Anastasijeviću (1803-1885).

ПРЕМИЈЕРНА СО ЗЕМЉЕ: Балетска представа посвећена Капетан Миши Анастасијевићу

foto:Promo

- Autori se nisu bavili predstavljanjem biografskih podataka o ovom velikom čoveku, samo žele da se preko njegovog načina rada i života podsetimo nečeg lepog: nepisanog zakona da se dobro dobrim vraća - izjavila je dramaturškinja Mina Ćirić.

kako se najavljuje, šest igrača predstavlja Kapetan Mišin put od rađanja želje za davanjem bez straha, do potrebe da se ova želja prenese na lik Naslednice, koja predstavlja bilo koga od nas. Likovi se mešaju, raščlanjuju i spajaju, prikazujući više pogleda na ovu Kapetan Mišinu želju. Izdvajaju se tri dueta - tri faze odnosa prema davanju, koji se prepliću sa ličnim strahovima, i sumnjama okoline u "čoveka bušnih džepova iz kojih teče zlato", koji "ide, ide i ne skuplja za sobom", kako kaže glas u pozadini.

Likove Kapetana Miše i Naslednice igraju Teodora Spasić, Nicola Bianco, Maja Stojkov, Branko Sarić, Milena Ogrizović i Rafaelle Diligente. Dramaturg predstave je Mina Ćirić, a kompozotor Aleksandar Simić. Kostime je radila Tamara Jarić. Za dizajn svetla bio je zadužen Vlado Marinkovski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)