GODIŠNJE PREDSTAVLJANJE STUDENTATA SA INSTITUTA ZA UMETNIČKU IGRU: Od savremenog plesa do folklora

M.A.K.

16. 12. 2021. u 17:06

INSITUT za umetničku igru predstaviće polaznike svih odseka i godina ove visokoškolske institucije, na manifestaciji koja će biti održana na Velikoj sceni Doma kulture Studentski grad 21. decembra od 20 časova.

ГОДИШЊЕ ПРЕДСТАВЉАЊЕ СТУДЕНТАТА СА ИНСТИТУТА ЗА УМЕТНИЧКУ ИГРУ: Од савременог плеса до фолклора

Foto Nemanja Maraš

U godišnjem prikazivanju studentskih radova, tokom jedne večeri, biće prikazan program objedinjava tri polja scenske igre - savremeni ples, klasičan balet i folklor.

U koreografijama "Za 6" i "86268 4226", koreograf i pedagog Ognjen Vučinić, vodi studente tragom eksperimenta: "Za 6" se izvodi bez muzike, asocirajući na legendarni komad "4'33" Džona Kejdža, dok "86268 4226" ispituje rad sa slučajnošću koja uslovljava kretanje plesača na sceni. Studenti balet majstor i primabalerine Amalia Mindrutiu iz Rumunije, gostujućeg profesora klasičnog baleta, na sceni će se predstaviti uz iskusnije igrače iz Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalne opere iz Temišvara. Zajedno će igrati varijacije iz čuvenih baleta "Evgenije Onjegin" i "Don Kihota", ali i numeru "Zbogom oče" Astora Pjacole.
Diplomac Boban Kostić i njegova koleginica, studentkinja treće godine na odseku za Scenski narodnu igru i muziku Nevena Antić, istražujući priču  Alekseja Tolstoja, bave se nasleđem ruskog folklora i njegovim savremenim uprizorenjem  kao i nasleđe slovačkog folklora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni