NOVI ROMAN NINE SAVČIĆ: "U lancima" je snažna priča o unitrašnjim lomovima

D. B. M.

29. 11. 2021. u 20:02

POSLE velikog uspeha prethodnog romana "Vlasnik svega našeg", za koji je autorka dobila Nagradu „Isidora Sekulić“ za najbolju knjigu proze na srpskom jeziku u 2019. godini, novi roman Nine Savčić "U lancima" upravo je objaio "Arhipelag" u ediciji "Zlatno runo".

НОВИ РОМАН НИНЕ САВЧИЋ: У ланцима је снажна прича о унитрашњим ломовима

FOTO: Promo

Junak romana  je pisac govora i saopštenja u jednom važnom ministarstvu u Beogradu. U jednom trenutku on odlučuje da se bavi i dodatnim poslom – pisanjem posmrtnih govora i telegrama.

Taj posao dovodi ga u vezu s neobičnim dnevnikom koji će mu odjednom rasvetliti porodičnu traumu, istoriju njegove majke i spiralu vidljivog i nevidljivog nasilja u običnoj ljudskoj svakodnevici. Kada od klijentkinje dobije ponudu da napiše roman o njenom ocu Generalu, on  će tek kasnije shvatiti da je, zapravo, tako iznenada dobio priliku koju neće moći da odbije – da napiše roman o sebi i o svojoj porodici.

Ispričan u prvom licu i u muškom rodu, pun zapleta i snažnih priča o unutrašnjim lomovima u svakodnevici ljudskog života, uzbudljivi roman Nine Savčić pripoveda o lancima iskustva i kulture, zabrana i vaspitanja koji nas vezuju bez naše pomisli da ih ikada raskinemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri