POKRET UZ MUZIKU: Međunarodni performans "Ivica tišine" u bioskopu "Balkan"

M.A.K.

22. 10. 2021. u 14:30

IZ saradnje i interakcije umetnika različitih disciplina, nastao je međunarodni perforans "Ivice tišine", koji će biti izveden u utorak, 26. oktobra u 20 časova u Bioskopu "Balkan".

ПОКРЕТ УЗ МУЗИКУ: Међународни перформанс Ивица тишине у биоскопу Балкан

Bioskop Balkan

Nastupiće deset umetnika. I to, video segment programa će izvesti Paulina Marn i Aleksandar Lazar, uz Tanju Ličinu koja će slikati uživo.

Za pokret je zadužena Olga Uzikaeva, a u zvučnom segmentu programa nastupiće WTNS (elektronika i glas), Anamarija Ilić (čelo), Vukan Potežica (kontrabas), Kristijan Đorđević (saksofon), Todor Rosić (perkusije) i Ivan Biro (inženjer zvuka). Koordinatorka performansa je umetnica iz Rusije, Olga Uzikaeva, koja je formalno obrazovanje započela u baletskoj školi, a klasičnim plesom i baletom bavi se do 2014. kada razvija zanimanje za savremeni ples i performans.

Od septembra 2018. živi u Srbiji, gde istražuje savremenu nezavisnu umetničku scenu. U svojoj umetničkoj praksi bavi se interakcijom između zvuka - muzike, buke, izgovorene reči - i pokreta, uz upotrebu instant komponovanja i improvizacijskih sredstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega