"POEZIJA BEZ KLJUČA" NAJBOLJI ESEJ: Stefan Mladenović napisao najbolji rad na temu "Tragom Nastasijevića"

Novosti online

20. 10. 2021. u 08:34

RAD Stefana Mladenovića iz Jagodine "Poezija bez ključa" proglašen je najboljim u kategoriji esej/naučni rad na konkursu "Tragom Nastasijevića", koji je organizovala biblioteka "Braća Nastasijević" iz Gornjeg Milanovca.

ПОЕЗИЈА БЕЗ КЉУЧА НАЈБОЉИ ЕСЕЈ: Стефан Младеновић написао најбољи рад на тему Трагом Настасијевића

Foto: Privatna arhiva

U kategoriji poezija titulu najboljih radova poneli su "Slike koje bole" Boška Lomovića, "Opelo za nezbrinute" Stiva Justinianosa i "Svetla zrno" Darka Stevića.

"Tragom čudesne spirale" Marka Galića, "Srce" Ane Efendić i "Trube Jerihona nad Dunavom" Ognjena Krnjaja proglašeni su za najbolje u kategoriji proza.

Pored rada Stefana Mladenovića, u kategoriji esej/naučni rad nagrade su dobili i radovi "Jasike, prokleta drveta Momčila Nastasijevića" Jelene Marinkov i "Dijana Budisavljević i njena građansko-oslobodilačka borba" Dušana Milijića.

Nagrađeni radovi biće objavljeni u Slovu Ćirilovu br. 18, godišnjaku Biblioteke „Braća Nastasijević“ iz Gornjeg Milanovca. Nagrade za izabrane radove biće uručene novembra 2021. godine na promociji ovog godišnjaka, u okviru manifestacije Dani Nastasijevića.

Zanimljivo je da je Mladenović u maju ove godine osvojio prvu nagradu i za esej o Vladislavu Petkoviću Disu na konkursu Gradske biblioteke u Čačku, na temu Metafizičko-hilijastička podloga figure lažnog cara u Disovoj pesničkoj zbirci "Mi čekamo cara".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)