NAGRADE "PORODICI" I "GRUPI": "Srca Sarajeva" našim serijama, autorima i glumcima

M. J. M.

17. 08. 2021. u 18:34

SERIJA "Porodica" osvojila je preksinoć "Srce Sarajeva", u kategoriji Najbolja TV serija, na 27. Sarajevo Film festivalu. "Srcem Sarajeva" za najboljeg glumca u TV seriji ovenčan je Boris Isaković za ulogu Slobodana Miloševića u "Porodici".

НАГРАДЕ ПОРОДИЦИ  И ГРУПИ:  Срца Сарајева нашим серијама, ауторима и  глумцима

Foto Promo

Reditelj i scenarista "Porodice" Bojan Vuletić dobitnik je "Srca Sarajeva" u kategoriji Najbolji kreator serije.

- Stvarno sam iznenađen, nisam očekivao sve ovo... A što se tiče "Porodice", sigurno nećete gledati nastavak, što je velika stvar - rekao je Vuletić, nagrađen smehom i aplauzima.

Jasna Đuričić proglašena je najboljom glumicom u TV seriji (lik Mirjane Tomić Sremice u "Grupi"). Kreatori serije su Uroš Tomić i Dragan Đurković, a režiju potpisuju Uroš Tomić, Ivan Stefanović, Jelena Gavrilović, Nemanja Ćeranić, Slobodanka Radun, Miloš Radunović i Gvozden Đurić. U kategoriji Zvezda u usponu, nagrada je pripala Ivani Zečević za ulogu Petre Milosavljević, takođe u "Grupi".

Bojan Vuletić , Foto Z. K.

Nove kategorije nagrada, "Srce Sarajeva" za TV serije, ustanovljene su sa željom da se promovišu najkvalitetnije regionalne serije i njihovi autori, glumci i glumice, kao i da se podstakne njihov međunarodni plasman. U konkurenciji za nagrade "Srca Sarajeva" nominovano je 16 regionalnih serija, kao što su "Jezero", "Južni vetar", "Kalup", "Klan", "Kosti", "Močvara", treća sezona "Novina", "Porodica Markovski", "Senke nad Balkanom" i druge. O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su onlajn glasanjem. Ceremoniju je vodio poznati glumac i TV voditelj Tarik Filipović.

VOLIM I JA VAS

PRIMAJUĆI "Srce Sarajeva", za najboljeg glumca u TV seriji Boris Isaković je burno nagrađen aplauzima prisutnih, duhovito počeo obraćanje publici, sa "volim i ja vas", i dodao:

Boris Isaković, Foto Promo

- Velika je čast biti sa "Porodicom" ovde i u ovakvoj regionalnoj porodici. Imam utisak da sam od početaka karijere, od filma "Vukovar jedna priča", priželjkivao ovakvu vrstu okupljanja. Ova srca su srce svih nas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri