NEDELJA PROĐE - Dejan Lutkić: Dobra priča je najvažnija!

Ivan Lovrić

01. 08. 2021. u 08:25

PRVI glumački potez imao je u kratkom filmu "Igra piona", pre gotovo 30 godina. Od tada vuče majstorske poteze pred kamerama i u pozorištu.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ - Дејан Луткић: Добра прича је најважнија!

Dejan Lutkić / Foto Tanjug

Dejana Lutkića od juče gledamo u drugoj TV sezoni "Švindlera", gde je i producent. Pitamo ga šta nam ova serija donosi novo.

- Nove likove i malo drugačiji zaplet i rasplet. Potrudili smo se da scenariom i igrom nadogradimo prvu sezonu. Za razliku od prošle, smeštene u leto, sada se sve dešava zimi.

* Hoće li biti uzbudljivija, mračnija i napetija od prve?

- Neće biti mračnija, jer nam to nije cilj, pošto se radi o specifičnoj komediji. A naravno da će biti još uzbudljivija.

* Junaci ove serije vraćaju nas u tridesete godine prošlog veka. Da li je epoha zanimljivija za rad od sadašnjosti?

- To pre svega zavisi od samog scenarija. Epoha ume da bude kudikamo zanimljivija. Možete da se naslanjate na istinite događaje, ali i da smislite svoju priču, kao što smo mi uradili. Onda se igrate tom pričom kako mislite da bi trebalo.

* Istovremeno ste glumac i producent. Koliko se te "uloge" dopunjuju i koliko jedna drugoj smetaju?

- Ne mogu da se dopunjuju. Samo smetaju jedna drugoj. Moje glumačko biće se u pojedinim trenucima buni protiv mog producentskog.

* Prava je poplava TV serija, ne samo kod nas, već i u svetu. Može li iz kvantiteta da se rodi kvalitet?

- Mislim da može. U tom moru ima dosta kvalitetnog sadržaja. Ima nažalost i onog koji je tu samo da bi se popunile rupe u programu.

* Dobro je što ima posla za glumce, jer u doba korone pozorišta uglavnom ne rade, a i malo se filmova snima.

- Moje kolege imaju posla, i ko hoće da radi, ima za to priliku. Ponavljam, uprkos tom kvantitetu, prave se i izuzetno kvalitetne serije.

* Najbolji je recept za svaku seriju da se napravi jednostavna priča o ljudima. Bez obzira na to da li je reč o krimi-žanru ili nečem drugom.

- Priča bi uvek trebalo da bude o ljudima i njihovim sudbinama. Evo, na primer, Klint Istvud je na tome napravio veliki posao.

* Koji su vam dalji glumački i producentski planovi?

- Snimaćemo TV seriju "Zbornica", priču o profesorima, za koju je scenario pisao Vlada Đurđević. Ako bog da, snimanje bi trebalo da počne sredinom ili krajem septembra. Planirali smo da to dugo radimo. Tu sam i glumac i producent.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju mimo zanata?

- Bio sam na kratkom odmoru sa porodicom i mnogo mi je prijalo što smo konačno proveli vreme zajedno, usredsređeni jedno na drugo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju