OMILJENO ORUŽJE SRPSKE MAFIJE: Klan Velje Nevolje koristio na desetine cevi iz krvavog arsenala (VIDEO)

Novosti online

28. 04. 2021. u 20:30

KLAN Veljka Belivuka koristio je četiri vrste naoružanja u obračunima sa suparnicima.

ОМИЉЕНО ОРУЖЈЕ СРПСКЕ МАФИЈЕ: Клан Веље Невоље користио на десетине цеви из крвавог арсенала (ВИДЕО)

Foto Arhiva

U njegovom tajnom bunkeru u Ritopeku najviše je pronađeno pištolja „CZ 99“, automatski pištolj „škorpion“ i automata „hekle“ i „kalašnjikov“.

Ove četiri vrste oružja, srpska mafija upotrebljava već tri decenije.

Za obračune „jedan na jedan“ koristili su „CZ 99“, dok su u sačekušama uvek upotrebljavani „hekler“, „škorpion“ i „kalašnjikov“. Omiljeno oružje „zemunskog klana“ bio je upravo – „kalašnjikov“. Ovaj automat je i najviše korišćen u obračunima.

„CZ99“ je poluautomatski pištolj koji se od 1989. godine proizvodio u Kragujevcu. Napravljen je kao zamena za službeni pištolj „M57“ (popularni „tetejac“) u jedinicama policije i vojske. 

„ŠKORPION” („Zastava M84“)  je automatski pištolj, koji se takođe proizvodi u Kragujevcu po licinci češke firme „Zbrojovka“. Namenjen je uništavanju žive sile u bliskoj borbi. Zbog svojih malih dimenzija, sklopivog kundaka, brzine vatre i mogućnosti korišćenja prigušivača M84 se koristi u specijalnim jedinicama, kao oružje za ličnu zaštitu posada vozila ali i kao oružje bezbednosnih firmi i telohranitelja.

„HEKLER I KOH“ nemački automat spada u lako naoružanje specijalnih jedinica. Vrlo precizan, sa različitim kalibrima, u širokoj upotrebi je bio na ratištima bivše SFRJ.

„KALAŠNJIKOV“ (AK-47) jeste jurišna puška laka, kompaktnija, manjeg dometa, razvijen oko metka kalibra 7,62 milimetra i ima mogućnost odabira paljbe. Ona je najrasprostranjenije oružje u svetu. Modifikovana verzija proizvodi se u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)