DVE DEVOJKE NEĆE DA GA GONE: U Višem tužilaštvu nastavljeno davanje iskaza u slučaju Miroslava Aleksića

S. J. M.

29. 01. 2021. u 08:03

ISTRAGA protiv Miroslava Mike Aleksića, kojeg je nekoliko sadašnjih i bivših učenica njegove škole glume "Stvar srca" prijavilo za silovanja i seksualna uznemiravanja, nastavljena je juče u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušenjem dve devojke koje imaju status i svedoka i oštećenih.

ДВЕ ДЕВОЈКЕ НЕЋЕ ДА ГА ГОНЕ: У Вишем тужилаштву настављено давање исказа у случају Мирослава Алексића

Foto: Printskrin

Kako nezvanično saznajemo, nijedna od njih dve nije se pridružila krivičnom gonjenju Aleksića.

One su u tužilaštvu pričale o tome kako se Aleksić ponašao na časovima dok su pohađale njegovu školu glume. Govorile su o verbalnim vulgarnostima i uvredama. Jedna od njih je čak i rekla da smatra da to što se dešavalo nije bilo te težine i baš toliko značajno da bi ga krivično gonila.

One su, inače, četvrta i peta devojka koje su do sada dale izjave u ovom slučaju i ne žele da se u javnosti otkriva njihov identitet. Njihovi iskazi biće predmet ocene tužilaštva prilikom odlučivanja o podizanju optužnice.

Kako smo saznali, danas će kao svedoci biti ispitane još dve devojke, a očekuje se da uskoro u tužilaštvu iskaze daju glumac Ivan Zarić, koji je držao časove kod Aleksića u školi i supruga osumnjičenog Biljana Mašić, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti.

Kako smo saznali, i Zarić i Mašićeva i dalje su u potpunom šoku nakon Aleksićevog hapšenja i optužbi koje su iznete u medijima.

U pritvoru već 13 dana

Aleksić se već 13 dana nalazi u pritvoru beogradskog Centralnog zatvora. On negira optužbe i aktivno učestvuje u spremanju svoje odbrane. Kako smo saznali, ima zdravstvenih problema sa povišenim šećerom i srcem, jer mu je prethodnih godina ugrađeno nekoliko bajpaseva i stentova.

Inače, ovih dana u javnosti se mnogo polemiše i o tome da je glumica Milena Radulović, koja je Aleksića prijavila za više silovanja od novembra 2012. do juna 2013. godine napisala scenario za seriju sa radnim nazivom "Učitelj".

Navodno, ta priča se bavi upravo ovom tematikom i time šta je ona doživela pohađajući Aleksićev studio glume. Iako glumica to nije potvrdila, ali ni demantovala, javnost se podelila na one koji su za i one koji osuđuju korišćenje takvog ličnog iskustva u komercijalne svrhe.

Tako je juče, gostujući na TV Prva, Jelena Tinska rekla da je svoju decu od devet i deset godina ispisala iz Aleksićeve škole glume čim su joj se požalila na njegovo ponašanje.

Ona je istakla da podržava sve devojke koje hrabro izađu i kažu: "Da, mene je neko silovao", ali da o navodnom scenariju za seriju uopšte nema dobro mišljenje.

U istoj emisiji, reditelj Dragoslav Bokan je rekao da su njegova deca mnogo toga dobrog naučila u Mikinoj školi glume, ali da ništa što je važno, poput silovanja, ne bi smelo da postane rijaliti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)