KOLUVIJA ČEKA SUĐENJE U ZATVORU: Specijalni su ukinuo pritvor za sedmoro okrivljenih

Novosti

18. 09. 2020. u 22:29

SPECIJALNI sud u Beogradu ukinuo je pritvor za sedmoro okrivljenih, koji su uhapšeni 1. jula u okviru istrage privrednog društva "Jovanjica", potvrdila je Tatjana Tešić, portparol suda.

КОЛУВИЈА ЧЕКА СУЂЕЊЕ У ЗАТВОРУ: Специјални су укинуо притвор за седморо окривљених

Foto: MUP Predrag Koluvija Foto: "Tviter"

Pritvor je ukinut za pripadnike MUP i BIA A. T. i B. R., R. B., M. K i Z. B, kao i M. T. i S. M., jer su, kako navode u sudu, prestali razlozi zbog kojih im je on bio određen - ispitani su predloženi svedoci, pa će se u daljem toku postupka braniti sa slobode. Protiv ove grupe i dalje je u toku istraga.

Većinski vlasnik "Jovanjice" Predrag Koluvija, kao i još osmoro uhapšenih u novembru 2019, u pritvoru su i njima će u oktobru početi suđenje. Sumnja se da su oni izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje isprava.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da su članovi ove organizovane kriminalne grupe od početka 2019. do 14. novembra 2019. godine vršili navedena krivičina dela po nalogu organizatora i većinskog vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije, koji se već nalazi u pritvoru. 

Posle hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva uššli na poljoprivredno dobro "Jovanjica", u blizini Stare Pazove, i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Tada su zaplenjena 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije