SIN U PRITVORU 30 DANA: Gregor N. (36) osumnjičen za ubistvo oca Mihalja N. (76) iz Temerina

Lj.P.

28. 12. 2023. u 14:12

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana Gregoru N. (36) iz Temerina, osumnjičenom za ubistvo oca Mihalja N. (76) iz istog mesta.

СИН У ПРИТВОРУ 30 ДАНА: Грегор Н. (36) осумњичен за убиство оца Михаља Н. (76) из Темерина

FOTO: Lj.P.

Kako je za „Novosti“ rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, ova mera osumnjičenom je izrečena zbog okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi mogao ometati postupak uticajem na svedoke, zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi kreivično delo za koje je osnovano sumnjiv, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

Sedamdesetšestogodšnji Mihalj je ubijen u noći između ponedeljka i utorka udarcima sekirom, a policija je uhapsila njegovog sina GregoraN. I osumnjičila za smrt oca. Krvavi zločin dogodio se u noći kada je porodica proslavljala katolički Božiž, u porodičnoj kući u Ulici Radnoti Mikloša broj tri u Temerinu.

Pretpostavlja se da je između oca i sina došlo do svađe, a onda je, kako se sumnja Gregor u jednom trenutku iz šupe doneo sekiru i usmrtio oca.

Komšije i poznanici kažu da veruju da je osumnjičeni malo više popio te večeri i da se sve dogodilo u afektu. Ističući da ne znaju šta se tačno dogodilo u kući, za žrtvu kažu da je bio vredan i izuzetno vitalan za svoje godine.

- Ko zna šta se dogodilo među njima te večeri – kažu komšije. - Mihalj je bio dobar komšija i nikada nikakve probleme nije pravio. Možemo samo da naslućujemo zašto je sin presudio ocu sekirom.

Poznanik ubijenog čoveka, kaže da mu je poznato da je do penzionisanja radio u Rafineriji kao portir, i da je na posao odlazio i u vreme bombardovanja 1999. godine.

- Kada je jednom pala bomba na Rafineriju, njegova portirska kućica je usled detonacije odletela pet metara u vazduh, i on je srećom, preživeo – priča nam ovaj poznanik nesrećnog čoveka. - Eto, tada je to preživeo, a sada je ubijen u svojoj rođenoj kući. Strašna je ovo tragedija. Sada je prednji deo kuće u kojoj su živeli zatvoren i unutra nema nikoga, a drugi deo kuće su izdavali podstanarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić