IZBO GA NA SMRT JER NIJE HTEO DA PIJE: Detalji zločina u Boru, zbog ubistva zemljaka priveden kineski državljanin

S. M. J.

13. 12. 2022. u 22:40

KINESKI državljanin C. H. (39), radnik kineske građevinske kompanije "Jinšan konstrakšn", ubijen je u radničkom kampu u krugu nekadašnjeg borskog kombinata bakra.

ИЗБО ГА НА СМРТ ЈЕР НИЈЕ ХТЕО ДА ПИЈЕ: Детаљи злочина у Бору, због убиства земљака приведен кинески држављанин

Jedna od soba u kojoj žive radnici iz Kine, Foto Jinshan Construction DOO

Za ubistvo je osumnjičen njegov sunarodnik L. L. (40). Zločin se dogodio u noći između ponedeljka i utorka, kada je osumnjičeni L. L. nakon svađe nožem dvaput ubo u vrat C. H. koji je preminuo na licu mesta. Ubica je potom mirno sačekao policiju.

Prema nezvaničnim informacijama, L. L. je legao umoran ranije te večeri, ali ga je oko 23.30 probudio C. H. i navodno pijan terao da ustane i sa njim popije po neku. Ovaj je, međutim, to kategorički odbio, pravdajući se umorom i obavezama za sutrašnji dan, ali je C. H. bio uporan, vukući ga iz postelje.

- Kako je L. L. odbijao da ustane i pije sa njim, C. H. je nastavio da nasrće i u jednom trenutku ga čak zgrabio za vrat, daveći ga i gurajući od sebe - navodi naš izvor iz istrage.

- Pretpostavlja se da je L. L. u tom trenutku uzeo kuhinjski nož sa stola i dvaput nožem ubo u vrat bunovnog cimera. Radnici iz susednih soba, koje je probudila vika, pozvali su Hitnu pomoć, ali je medicinska ekipa mogla samo da konstatuje smrt radnika.

Osumnjičenom L. L. je određen pritvor do 48 sati i on je sproveden u pritvorsku jedinicu zaječarskog Okružnog zatvora u kojoj će boraviti do saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Očekuje se da će uhapšeni uz pomoć prevodioca objasniti šta se sve dešavalo u ponedeljak noću i šta ga je nagnalo na zločin.

Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je obdukciju, a očekuju se i dodatni nalazi medicinskog veštačenja.

U kompaniji "Jinšan konstrakšn" u kojoj radi osumnjičeni i u kojoj je radio ubijeni, nisu se oglašavali. Ova firma je, inače, podizvođač "Srbija Ziđin Majninga".

SEČIVA SEVALA I RANIJE

SVAĐE među kineskim radnicima nisu retke, pa su u više navrata zabeleženi incidenti nakon što su se radnici iz Kine napili i potukli međusobno. Decembra 2020. kineski radnik M. J. (77) nakon svađe nasrnuo je na kolegu Č. G. (33) i ubo ga u levu nadlakticu i desnu šaku. Srećom Č. G. nije bio životno ugrožen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda