ODLOŽEN GLAVNI PRETRES: Suđenje za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu 14. jula

S. M. J.

30. 06. 2023. u 19:32

U VIŠEM sudu u Zaječaru danas je veštačenjem baznih stanica u blizini Jabukovca u periodu od 7. do 9. avgusta 2019. kada su ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragane Jozeljić (53), trebalo da bude nastavljeno suđenje Davoru Perniću (38) iz Jabukovca i Maji Bađikić (29) iz Dupljana, udatoj u Jabukovcu.

ОДЛОЖЕН ГЛАВНИ ПРЕТРЕС: Суђење за четвороструко убиство у Јабуковцу 14. јула

Davor Pernić i Maja Bađikić čekaju nastavak postupka

Glavni pretres je, međutim, odložen za 14. jul kako bi sudski veštak za informacione tehnologije Dejan Nikolić obavio dopunsko veštačenje diska, koje je na zahtev Ksenije Branković, javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva iz Negotina dostavila Sudu Direkcija policije MUP-a Srbije, Policijske uprave u Boru.

Očekuje se da na narednom glavnom pretresu  odbrana i tužilaštvo izlože završne reči.

Davoru Perniću i Maji Bađikić ponovo se sudi jer je prethodnu presudu, donetu aprila prošle godine, ukinuo Apelacioni sud u Nišu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i "nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja" u odnosu na Maju Bađikić, zbog čega je automatski ukinut i deo presude koji se odnosi i na Pernića, budući da su osuđeni kao saizvršioci.

Pernić je ukinutom presudom označen krivim za teško ubistvo Kazimirovića i njegovih najbližih rođaka, ali i za nelegalno držanje čitavog arsenala koji je pronađen zakopan na imanju njegovog oca u zaseoku Pojana Lungu u Jabukovcu. Njemu se na teret stavlja i nanošenje lakših telesnih ozleda muškarcu sa kojim je Maja, navodno, bila u vezi. Ukupno mu je bilo izrečeno 36 godina zatvora.

Maji je, međutim, prethodnom presudom dosuđena maksimalna kazna od 40 godina zatvora, između ostalog i zbog toga, što je Pernića „podstrekivala na zločin“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)