PROČITANI NALAZI VEŠTAČENJA: Sednica Apelacije po žalbama advokatana presudu Zoranu Marjanoviću

Z.U.

15. 06. 2023. u 16:37

U APELACIONOM sudu u Beogradu, juče je nastavljena sednica na kojoj se razmatraju žalbe na prvostepenu presudu kojom je Zoran Marjanović osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog teškog ubistva supruge Jelene, 2. aprila 2016. godine. Sudija izvestilac Snežana Jovanović nastavila je da čita detalje presude, a poslednjih stotinak stranica trebalo bi danas da bude završeno.

ПРОЧИТАНИ НАЛАЗИ ВЕШТАЧЕЊА: Седница Апелације по жалбама адвокатана пресуду Зорану Марјановићу

Foto: P. Milošević, N. Fifić, N. Skenderija

Posle čitanja presude, četvorica advokata okrivljenog Marjanovića moći će da iznesu svoje primedbe i žalbe na prvostepeni postupak, ali i zaključak Krivičnog veća Višeg suda u Beogradu, kojim je predsedavala sudija Jelena Škulić, a po kom je optuženi kriv!

U pritvoru skoro godinu dana

SEDNICI Apelacionog suda prisustvuje i Zoran Marjanović, koga dovode iz pritvora Centralnog zatvora u Beogradu. On je u ćeliji od 15. jula prošle godine, kada je izrečena prvostepena presuda. Njegovi advokati su odmah uložili žalbe, dok to tužilaštvo nije uradilo, jer je zadovoljno presudom.

Advokati odbrane Veljko Delibašić, Stefan Jokić, Nikola Dumnić i Aleksandar Zarić, ukazaće na pogrešne, ali i kontradiktorne zaključke koje je, prema njihovom mišljenju, donelo veće sudije Škulić. Napominju da su rezultati veštačenja išli na ruku njihovom klijentu, a da je uprkos takvim zaključcima doneta presuda po kojoj je on kriv.

Sudija izvestilac je juče pročitala delove u kojima je prepričan razgovor Marjanovića sa pripadnicima MUP, kada je prijavljivao nestanak supruge, kao i izjave svih svedoka i članova porodice koji su imali saznanja o ovom događaju. Pročitane su i izjave više veštaka o baznim stanicama, tragovima krvi, uzorcima zemlje gde je pronađena Jelena Marjanović i mnogi drugi nalazi i mišljenja veštaka.

Marjanović je od prvog dana, kada je nestala njegova supruga na nasipu Crvenka u Borči, negirao da ima bilo kakave veze sa tim događajem. Telo mlade žene pronađeno je sutradan u kanalu nasipa Crvenka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!