VIŠI SUD U NOVOM SADU: Osuđena na osamnaest meseci zatvora zbog nanošenja teških povreda u prekoračenju nužne odbrane

LJ.P.

27. 09. 2022. u 14:22

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je objavljena presuda kojom je Ružica Veselinović (45), s prijavljenim boravištem u Kovilju, osuđena na 18 meseci zatvora zbog nanošenja teških povreda u prekoračenju nužne odbrane Zdravku M. iz Kovilja.

ВИШИ СУД У НОВОМ САДУ: Осуђена на осамнаест месеци затвора због наношења тешких повреда у прекорачењу нужне одбране

Viši sud u Novom Sadu

Veselinovićevu je optužnica teretila za pokušaj ubistva, a kako je danas predočila sudija Nataša Vojnović, sudsko veće je tokom glavnog pretresa, na osnovu dokaza i odbrane okrivljene, našlo da je reč o teškim povredama u prekoračenju nužne odbrane.

Vreme provedeno u pritvoru joj se računa u izrečenu kaznu, tako da joj je preostalo manje od mesec dana.

Ružica Veselinović se u istrazi branila ćutanjem, a na glavnom pretresu je ispričala da je kod oštećenog radila na održavanju higijene, kako bi joj omogućio smeštaj, nakon što joj je suprug umro.

Prema onome što je ispričala, tog 24. aprila prošle godine, ona i Zdravko su pili, i on je iznenada, bez razloga počeo da je čupa, psovao ju je i vikao, a ona je onda u jednom trenutku zgrabila nešto sa stola, za šta je kasnije shvatila da je nož, i ubola ga dok ju je držao otpozadi.

Oštećeni danas nije prisustvovao objavljivanju presude jer ga je sudska straža udaljila, jer je zatečen kako sedi na klupi u sudskom hodniku i iz male flaše pije alkohol.

BONUS VIDEO:

UŽAS U NIŠU: Sumnja se da je muž izbo ženu, pa sebe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

SNIMAK KAO DOKAZ: Kika se nije ubila! Majka pokojne jutjuberke se oglasila na društvenim mrežama