ŽMURILI NA DOKAZE: Podignuta optužnica protiv dvojice službenika SBPOK

N. B.

01. 04. 2022. u 13:35

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv dvojice policajaca P. L. i B. V. zbog sumnje da su S. S. i V. G., optuženima za pripadnost grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pomagali posle izvršenog krivičnog dela, a na teret im se stavljaju udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

ЖМУРИЛИ НА ДОКАЗЕ: Подигнута оптужница против двојице службеника СБПОК

Foto N. Skenderija

Okrivljeni su, kako je saopšteno, kao policijski službenici SBPOK, Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga, pretresali stan S. S. i V. G. na osnovu sudske naredbe. Oni tom prilikom, tvrdi se, nisu konstatovali u zapisniku o pretresanju stana da su pronašli pištolj marke "glok 19", koji je neovlašćeno držan i bio sakriven u stanu.

Takođe, navodi se, i da nisu konstatovali da je u stanu pronađen novac, koji nisu oduzeli, niti su konstatovali u zapisniku o pretresanju stana da je pronađena određena količina novca.

Foto: Printskrin

- U toku dokaznog postupka, saslušani su okrivljeni i ispitani svedoci pretresa i drugi svedoci, policijski službenici koji su vršili pretres - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

- Optužnim aktom predloženo je da sud okrivljene oglasi krivim i izrekne im krivične sankcije po zakonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri