DIJANA NA PRETRESU U JANUARU: Čeka se odluka o veću koje će voditi postupak protiv Hrkalovićeve

N.B.

26. 12. 2021. u 12:19

GLAVNI pretres u slučaju bivše državne sekretarke MUP Srbije mogao bi da započne već krajem januara.

ДИЈАНА НА ПРЕТРЕСУ У ЈАНУАРУ: Чека се одлука о већу које ће водити поступак против Хркаловићеве

Foto Arhiva

Dijani Hrkalović, koja je u petak uveče smeštena u pritvor beogradskog Centralnog zatvora samo dve nedelje pošto joj je nakon podizanja optužnog predloga isti ukinut i dozvoljeno da se brani sa slobode.

Iako je Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) 10, decembra kad je sudu podnelo optužnicu protiv nje tražilo da joj se produži pritvor u kom je bila nešto manje od dva meseca zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla da utiče na saučesnike, Specijalni sud to nije prihvatio. Presudno da se Hrkalovićeva ponovo nađe iza rešetaka bila je žalba TOK, koju je prihvatila Apelacija, bila je činjenica da se pritvor traži i zbog opasnosti od bekstva.

U Specijalnom sudu uskoro će biti određeno veće koje će voditi postupak protiv nje, ali i Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije i Milorada Šušnjića, bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad.

Hrkalovićevoj se na teret stavlja krivično delo trgovine uticajem, dok su Milenković i Šušnjić optuženi za zloupotrebu službenog položaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LJUDI NEISTINE DOŽIVLJAVAJU KAO STVARNOST Nemci kritikuju Šolca: Ume li on da razgovara?