PRESUDA PRVO OBJAVLJENA U MEDIJIMA: Advokat LJubomir Pantović traži pravdu za Zorana Đokića pred Vrhovnim sudom tzv. Kosova

D. ZEČEVIĆ

29. 11. 2021. u 20:13

APELACIONOM sudu Kosova je trebalo skoro tri nedelje da dostavi advokatu Ljubomiru Pantoviću i optuženom Zoranu Đokiću (47) iz Peći presudu, dok je odluka o kazni zatvora od 12 godina za navodni ratni zločin u Peći - odmah objavljena u albanskim medijima.

ПРЕСУДА ПРВО ОБЈАВЉЕНА У МЕДИЈИМА: Адвокат Љубомир Пантовић тражи правду за Зорана Ђокића пред Врховним судом тзв. Косова

Foto: Radio Kontakt plus

- U međuvremenu su albanski portali na Kosovu objavljivali čitave delove presude i komentarisali. A oni kojima je presuda prevashodno namenjena, meni kao njegovom braniocu i optuženom Đokiću nije dostavljena - ističe advokat Pantović.

On opominje da je u pitanju jako loša praksa, ali nažalost redovna pojava da kosovski sudovi presude izrečene Srbima prvo objave u meidjima, a potom teko nima kojih se te presude tiču. I dok ističe da je osumnjičenim Srbima dovoljno teško zbog same činjeniceda nemaju pravo na pravična suđenja, da im se presude donose na osnovu lažnih svedoka, advokat Pantović naglašava da je objavljivanje presuda u medijima samo nastavak jednostranih i pristrasnih napada na Srbe koji, kako dodaje,na žalost ne mogu naći pravdu pred kosovskim sudovima.

- Jedino pravno sredstvo koje sada imamo jeste zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu protiv ove presude, za koji važi rok 90 dana -dodaje Pantović.

Advokat naglašava da Đokića, koji je do 2015. godine sa porodicom, suprugom i dvojicom sinova, živeo na Kosovu i Metohiji, gde je radio kako u kosovskim institucijama, tako i međunarodnim organizacijama, glavni svedok optužbe nije prepoznao.

- Potom su mimo svih rokova i pravila doveli još dva svedoka od kojih je jedna navodno prepoznao i optužio Đokićaza proterivanje i i življavanje nad Albancima,a što navodne žrtve nikada ranije nisu prijavile, niti okrivile Đokića za tako nešto - ističe za “Novosti” advokat Pantović i napominje da je Đokić koji je prvobitno prošao sve bezbednosne provere na Kosovu i Metohiji uhapšen 2. februara 2019 godine na administartivnom prelazu Jarinje pred maloletnim detetom i da se od tada nalazi u zatvoru Visokog rizika kod Podujeva.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Majku Vladimira Leposavića udario motociklista

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije