UŽAS U POŽAREVCU: Silovao rođenu sestru, osuđen na psihijatrijsko lečenje

D.N.

19. 11. 2021. u 14:10 >> 14:10

VIŠI sud u Požarevcu doneo je prvostepenu presudu kojom je N. L. (25) iz Požarevca osuđen na obavezno psihijatrijsko lečenje u ustanovi zatvorenog tipa, zbog silovanja rođene sestre, stare 29 godina.

УЖАС У ПОЖАРЕВЦУ: Силовао рођену сестру, осуђен на психијатријско лечење

Foto Ilustracija arhiva

Ovo krivično delo optuženi je izvršio 19. septembra, nakon što je kroz prozor ušao u kuću u kojoj njegova sestra živi sa suprugom i četvoro dece. Dok je njeno dete, staro godinu i po dana, bilo u drugoj sobi, on je najpre vređao sestru, a onda je i silovao. Ubrzo je uhapšen i određen mu je pritvor, koji će trajati sve do pravosnažnosti presude.

Tokom istrage, veštačenjem je utvrđeno da je on, kako se navodi u izveštaju, „primarno mentalno retardiran i slabouman od rođenja“, pa zato ne shvata prirodu i težinu izvršenog dela. Inače, optuženi je sestru više puta silovao i dok su živeli u roditeljskoj kući.

Cela ova porodica siromašnog je stanja i preživljava prosjačenjem. Na prvostepenu presudu izrečenu optuženom, viši tužilac neće uložiti žalbu, jer je ona doneta na njegov predlog, a pravo žalbe ima druga strana. Pošto presuda postane pravosnažna, optuženi će biti upućen na lečenje u specijalnu bolnicu pri Centralnom zatvoru u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MILENKOVIĆ IZNOSI ODBRANU: U sredu se nastavlja suđenje Dijani Hrkalović, iskaz će dati i bivši šef policije Novi Sad Milorad Šušnjić