"ASOMAKUM" PONOVO ODLOŽEN: Dvojica optuženih imaju zdravstvene probleme

S. J. M.

06. 10. 2021. u 15:29

SUĐENjE u slučaju "Asomakum" ponovo je danas odloženo u Višem sudu u Beogradu, jer nisu došla dvojica okrivljenih - Milan Mašić i Safet Feković.

АСОМАКУМ ПОНОВО ОДЛОЖЕН: Двојица оптужених имају здравствене проблеме

Foto: Tanjug

Mašićev advokat je priložio medicinsku dokumentaciju da njegov klijent boluje od akutne išijalgije i da je trenutno nepokretan, dok je Fekovićev saopštio da mu je klijent telefonom javio da mu je zdravlje narušeno, jer mu je korona koju je preležao ostavila ozbiljne posledice na srce.


On u roku od tri dana treba da dostavi sudu zdravstvene izveštaje o tome.
Zamenik tužioca je predložio da se u odnosu na njih postupak razdvoji i suđenje održi, kako bi jedan od 13 optuženih Živodrag Živanić izneo odbranu. Pored njega je još troje optuženih ostalo da iznese odbranu, a među njima i prvookrivljeni Dragoslav Joksimović.

Međutim, pošto je došlo do promene u sastavu sudskog Veća postupak bi morao da krene iz početka, pa bi duže trajalo, branioci su tražili odlaganje, jer jedan od njih ima u kući člana porodice zaraženog koronom, a drugi ima simptome, ali se juče testirao i negativan je.

Kako je krenula epidemija korone suđenja u ovom predmetu su svaki put odlagana, jer uvek zbog zaraze ili izolacije nedostaje neko od optuženih ili njihovih advokata. Poslednje ročište koje je održano bilo je u januaru prošle godine.

U ovom postupku je bilo optuženo 18 osoba, koje se terete da su preko fantomskih firmi prali novac i oštetili budžet za oko 29 miliona dinara. U međuvremenu, protiv četvoro optuženih za zloupotrebu položaja odgovornog lica krivično delo je zastarelo, dok je jedan preminuo.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna