POČETAK SUĐENJA ČEKA IZA REŠETAKA: Produžen pritvor Ivanu Kontiću (30), optuženom za pokušaj ubistva u Novom Sadu

Lj. P.

02. 09. 2021. u 21:28

NIKŠIĆANINU Ivanu Kontiću (30), optuženom za pokušaj ubistva Beograđanina Miljana Mandića (28), ponovo je produžen pritvor, koji može da traje do 2. oktobra.

ПОЧЕТАК СУЂЕЊА ЧЕКА ИЗА РЕШЕТАКА: Продужен притвор Ивану Контићу (30), оптуженом за покушај убиства у Новом Саду

Foto: MUP Crne Gore/Printscreen

Početak glavnog pretresa, međutim, još nije zakazan, jer, kako "Novosti" saznaju u Višem sudu u Novom Sadu, još nije postala pravosnažna odluka o potvrđivanju optužnice.

Protiv Kontića se u novosadskom Višem tužilaštvu vodila istraga zbog sumnje da je 24. avgusta 2020. u Jevrejskoj ulici pretukao Mandića. Incident na ulici su zabeležile kamere video-nadzora, a snimak se kasnije pojavio na društvenim mrežama.

Prilikom saslušanja u tužilaštvu, Kontić je, kako saznajemo, negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut. Odgovarajući na pitanja u vezi sa sumnjama za koje se tereti, on je tvrdio da je snimak nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja.

Kontić je tada još istakao da ni u jednom momentu nije imao nameru da ubije oštećenog, kako je to predstavljeno u javnosti i što mu se stavlja na teret.

Po međunarodnoj poternici, koja je za njim bila raspisana, Kontić je uhapšen 11. oktobra prošle godine u Podgorici u iznajmljenom stanu. On je dva meseca kasnije izručen našim pravosudnim organima, a na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak je tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već da je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega, da poseti roditelje.

Mandić je u istrazi, prema nezvaničnim informacijama, ispričao da ga je te večeri na ulici tukao Kontić, a o povodu za tuču nije izneo ništa konkretno. Rekao je da Kontića poznaje kao prijatelja svog brata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati