OGLASILO SE TUŽILAŠTVO: Slučaj Palma izmešten u Kraljevo

Tanjug

23. 04. 2021. u 14:47

APELACIONO javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je danas da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovća Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Случај Палма измештен у Краљево

Foto: Printskrin Pink TV

Ovu odluku je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

U saopštenju Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu koje je dostavljeno Tanjugu, precizira se da je to tužilaštvo "po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, u predmetu tog tužilaštva koji je formiran u vezi saopštenja potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić sa konferencije za štampu od 19. aprila danas, iz stvarnih razloga, donelo odluku o supstituciji kojom je ovlastilo Više javno tužilaštvo u Kraljevu da postupa u tom predmetu".

Supstitucija nadležnosti podrazumeva izmeštanje nadležnosti i to znači da će ovaj predmet, koji je pokrenut u Jagodini, nastaviti da vodi tužilaštvo u Kraljevu.

Tepić je predsednika Skupštine opštine Jagodine i lidera Jedinsteve Srbije Dragana Markovića Palmu označila kao odgovornog za podvođenje žena i devojaka u Jagodini.

Više javno tužilaštov u jagodini je već naložilo policiji da prikupi infomacije i obaveštenja o navodima Tepićke i da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

Tepić je naime pre nekoliko dana na konferenciji za novinare iznela tvrdnje za podvođenje devojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

Marković je inače odbacio sve optužbe, kao lažne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)