HIRURG SA VMA OSTAJE IZA REŠETAKA: Treći osnovni sud produžio pritvor Nikoli Ostojiću

J.D.Lj.

30. 06. 2023. u 20:00

IAKO je Ivana, supruga doktora Nikole Ostojića, hirurga sa VMA, protiv kojeg je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu zbog sumnje da je počinio krivična dela nasilje u porodici i nedozvoljeno posedovanje oružja, rešila nedavno da "pruži ruku pomirenja" i zamoli nadležne da mu omoguće izlazak iz pritvora i odbranu sa slobode, kako "Novosti" saznaju, to se nije dogodilo.

ХИРУРГ СА ВМА ОСТАЈЕ ИЗА РЕШЕТАКА: Трећи основни суд продужио притвор Николи Остојићу

Foto: Instagram

Optuženom doktoru, koji se iza rešetaka nalazi još od februara, nadležni sud je ove nedelje ponovo produžio pritvor, pa je njegov branilac danas uložio žalbu na ovakvo rešenje i sada se očekuje nova odluka.

Poznati hirurg je uhapšen nakon prijave supruge da ju je, u porodičnom stanu, više puta psihički i fizički zlostavljao. Poslednji put, Ivana je zadobila teške povrede, prelom četiri rebra, nadlaktice i hematome.

Tužilaštvo je nakon podizanja optužnice u maju predložilo sudu da se doktoru zbog navedenih krivičnih dela izrekne kazna shodno zakonu, uz istovremeni predlog da mu se produži pritvor u kojem je od februara.

SKLADAN PAR

U nadležnom tužilaštvu su, tokom istražnog postupka, osim oštećene Ivane Ostojić saslušani i brojni svedoci. Neki od njih rekli su da nikada nisu videli da je doktor bio nasilan prema supruzi i da su delovali kao srećan bračni par. Brat oštećene, međutim, rekao je da je njegova sestra trpela nasilje i to krila od okoline, ali na kraju ga je o tome obavestila putem SMS poruka. 

Ipak, u međuvremenu, "strasti" su se donekle smirile, pa je supruga samoinicijativno odlučila, a zatim preko svog punomoćnika, nadležnom sudu podnela podnesak, odnosno molbu da se njenom mužu ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode ili da bude u kućnom pritvoru.

- Pokazala je visok nivo razumevanja za celokupnu sutuaciju, pre svega zbog dece - objasnio je doktorov advokat Đorđe Kalanj. - Na ovakvu odluku supruga se odlučila kako njihovo troje maloletne dece ne bi patilo i kako bi imala mogućnost češćeg viđanja sa ocem, koji im mnogo nedostaje.

Kako nezvanično saznajemo, supružnici su se nedavno, preko svojih punomoćnika, delimično dogovorili oko uređenja njihovih odnosa, pogotovu prema deci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!