"NOVOSTI" SAZNAJU: Đak koji je izmakao stolicu profesorki u Trsteniku uhvaćen u šumskoj krađi

S.BABOVIĆ

18. 02. 2023. u 13:27

UČENIK N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesorki Mariji Stevanović u Tehničkoj školi u Trsteniku uhvaćen je u više šumskih krađa, saznaju „Novosti“.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ђак који је измакао столицу професорки у Трстенику ухваћен у шумској крађи

Foto: S.Babović

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je predlog za izricanje krivičnih sankcija koje se odnose na ovo krivično delo u produženom trajanju. Prema saznanjima „Novosti“, sumnja se da je učestvovao u krađi drva u selu Donja Omašnica, kao i na Goču.

U okviru istog predloga,očekuje se da Viši sud izrekne krivične sankcije i u slučaju samog incidenta u školi, kada je profesorki izmaknuta stolica, a đaci mobilnim telefonom snimali i distribuirali ceo događaj putem vibera,odnosno uživo ga prenosili putem Instagrama.

Tužilaštvo je predložilo i sankcije koje se odnose na krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Zajedno sa N.Ž. sankcije su za isto krivično delo u saizvršilaštvu zatražene i za I.K.(16), đaka koji je snimao izmicanje stolice i snimak distribuirao društvenim mrežama.

- Ovaj predlog u slučajevima maloletničkog postupka, odgovara „optužnom“ predlogu u slučaju krivično-procesne prakse kod odraslih - navodi izvor „Novosti“.

-Tokom postupka i zadnjeg saslušanja sredunom januara, N.Ž. se branio ćutanjem, dok je I.K. u decemmbru izneo svoju verziju događaja,kao i profesorka, koja je ispričala kako joj je izmaknuta stolica, nakon čega je pala, a đaci se smejali.

Treći i najstariji učesnik incidenta, M.M. (18), koji je takođe snimao nemili događaj procesuira se pred Osnovnim javnom tužilaštvom u Trsteniku. Pre nego što se donese odluka o eventualnom podnošenju optužnog predloga, čeka se mišljenje niških veštaka o zrelosti osumnjičenog.

N.Ž. i M.M. još uvek pohađaju nastavu, jer vaspitno-disciplinski postupak u školi nije formalno okončan nekom novom odlukom. Po pravilniku koji reguliše ovaj postupak, Nastavničko veće bi ponovo trebalo da se izjašnjava o statusu ovih đaka, a direktor o njihovom predlogu. I.K. se ispisao iz škole dan pre nego što se Nastavničko veće 23. novembra izjašnjavalo o ponašanju učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (7)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju