SLIKE I SNIMCI: Koraćevo lice prvi put viđeno na sahrani Nikole Bojovića

Novosti onlajn

29. 04. 2022. u 21:42

PRE nekoliko dana na teritoriji Hrvatske, uhapšen je Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića - ekskluzivno su saznale "Novosti".

СЛИКЕ И СНИМЦИ: Кораћево лице први пут виђено на сахрани Николе Бојовића

Foto: N.Fifić

Iako se njegovo ime često pominjalo na stranicama crne hronike, godinama niko nije znao kako Filip Korać izgleda.

Prvi put viđen na sahrani Nikole Bojovića

U trenutku kada je rat porodica Bojović-Šaranović buktao na ulicama Srbije i Crne Gore, Korać je navodno otišao u Holandiju, odakle je nastavio da vodi svoje poslove.

Niko nije znao kako Filip Korać izgleda sve do ubistva Nikole Bojovića, Lukinog brata.

Filip Korać prvi levo nosi kovčeg Nikole Bojovića/Foto: N.Fifić

Korać se pojavio na sahrani Nikole Bojovića, gde je sa Radetom Rakonjcem i Dragoslavom Miloradovićem nosio kovčeg ubijenog.

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine u centru Beograda u 7.5 sati naočigled brojnih prolaznika, u Ulici carice Milice kod broja 11 kada je krenuo u pekaru. Sahrani je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi, a najtužniji trenutak bio je onaj u kom je njegov otac Vuk rekao kako će Džej Ramadanovski sada otpevati deo svoje pesme "Nedelja", pošto je tako želeo Nikola.

Spomenuo ga Belivuk u Tužilaštvu

Poslednji put u javnosti se o ovom čoveku govorilo kada je izneto šta je Veljko Belivuk izjavljivao u tužilaštvu 7. februara ove godine, kada je Belivuk, mesto da je pričao o ubistvima za koja je optužen izjavio da država sarađuje sa "škaljarskim klanom iliti Filipom Koraćem". Belivuk je rekao da je Korać saradnik Bezbednosno-informativne agencije i Interpola, ali i Kotoranina Jovana Vukotića, koji prema operativnim saznanjima crnogorske policije važi za navodnog vođu "škaljarskog klana".

Ime Filipa Koraća godinama se vezuje uz ime Luke Bojovića, koji je trenutno na odsluženju zatvorske kazne u Španiji. Mediji su prenosili da je Korać Bojovićeva "desna ruka", kao i da vodi sve njegove poslove, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori.

Sve detalje hapšenja Filipa Koraća čitajte u štampanom izdanju "Novosti".

Foto: Novosti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIVEDENI U TUŽILAŠTVO, ODREĐEN IM PRITVOR DO 30 DANA: Saslušani kozmetičar i lekar, osumnjičeni za teške telesne povrede