SUBVENCIJE ZA GAS: Indija izdvaja 929 miliona dolara za kuvanje

Novosti online

31. 08. 2023. u 00:29

INDIJA je snizila cene gasa za kuvanje kako bi ublažila uticaj rastuće inflacije na troškove domaćinstava usred tvrdoglave inflacije i uoči sezona festivala.

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ГАС: Индија издваја 929 милиона долара за кување

Foto: Profimedia

Država će izdvojiti 76,8 milijardi rupija (929 miliona dolara) za subvencije u sledećoj fiskalnoj godini, završno sa martom, rekao je za novinare indijski ministar za informisanje i komunikacije Anguar Takur, prenosi "Blumberg".

Građani Indije će od 30. avgusta plaćati 18 odsto manje za tečni gas u bocama.

Petnaestomesečna inflacija takođe predstavlja izazov za vladu premijera Narendre Modija i njegov potencijalni reizbor sledeće godine, piše američki medij i dodaje da je Modijeva vlada na nju odgovorila produžavanjem različitih programa, kao što su distribucija žitarica siromašnim građanima ali i pooštravanje uslova za izvoz osnovnih namirnica kao što su pirinač, pšenica i luk kako bi bili pristupačni, učinivši tako njihovu cenu na domaćem tržištu pristupačnijom.

Takur je negirao da odluka o najavljenim subvencijama za gas ima veze sa bilo kakvim izborima, već da je deo vladinih mera za postizanje blagostanja u zemlji.

-Naša vlada će uvek činiti sve što je moguće da poboljša kvalitet života ljudi i bude od koristi siromašnima i srednjoj klasi, naveo je Modi u saopštenju izdatom nakon odluke o smanjenju cena.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!