SINDIKAT NIJE ZADOVOLJAN ISHODOM PREGOVORA: Visina slovenačkog minimalca opet "na tapeti" u februaru

Tanjug

30. 11. 2022. u 11:43

POSLE višemesečnih pregovora slovenačkog Sindikata radnika u trgovini i poslodavaca, postignut je dogovor o povećanju minimalnih osnovnih zarada zaposlenih, ali će pregovori biti nastavljeni, jer Sindikat nije zadovoljan visinom primanja, prenosi RTV Slovenije.

СИНДИКАТ НИЈЕ ЗАДОВОЉАН ИСХОДОМ ПРЕГОВОРА: Висина словеначког минималца опет на тапети у фебруару

Ilustracija

Navodi se da je generalni sekretar Sindikata Ladi Rožič izjavio za Slovenačku novinsku agenciju STA da će minimalne osnovne zarade do petog tarifnog razreda biti povećane za 36,18 odsto, a u šestom i sedmom tarifnom razredu za 25 odsto, što znači da će prodavcu koji pripada četvrtom tarifnom razredu plata od 1. januara porasti sa 697 evra na 950 evra bruto.

Rožič je dodao da Sindikat nije zadovoljan ishodom pregovora, jer je postignuto samo približno ono što su radnici želeli i da će pregovori biti nastavljeni u februaru.

RTV Slovenije napominje da su predstavnici sindikata krajem septembra prikupili 6.470 potpisa na peticiji kojom se zahtevaju veće zarade i nadoknade troškova rada, regulisanje radnog vremena i bolji uslovi rada i tada su istakli da plate trgovaca više ne omogućavaju pristojan život i da je to jedan od razloga što postoji nedostatak radne snage u slovenačkim trgovinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

Anu svi znate, a ovo je SIN Branislava Lečića iz prvog braka