SANČEZ: Španija smanjuje PDV na gas

Srna

01. 09. 2022. u 17:49

VLADA Španije će smanjiti PDV na gas za pet odsto sa sadašnjih 21 odsto od oktobra da bi ublažila uticaj poskupljenja ovog energenta na račune domaćinstava, izjavio je danas premijer Pedro Sančez.

САНЧЕЗ: Шпанија смањује ПДВ на гас

Foto: AP

Sančez je naglasio da Vlada ovo radi da bi računi građana za grejanje bili manji i da pokušava da "pošteno podeli cenu i troškove rata u Ukrajini".

Ministar za budžet Marija Hesus Montero rekla je novinarima da će država će imati manji prihod za oko 190 miliona evra po kvartalu.

Vlada je ranije već dva puta smanjivala PDV na električnu energiju u prethodnih godinu dana na pet odsto.

Španija je posvećena cilju EU da smanji upotrebu gasa za sedam odsto, ali je ove godine potrošnja ovog energenta veća nego prošle godine.

BONUS VIDEO:

ODLAZAK MIHAILA GORBAČOVA: Zaslužan za prekid Hladnog rata i raspad SSSR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NIŠTA OD SRBIJE: Otkriveno gde je Novak Đoković otišao posle Australijan opena