DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Ministar Mali upravo objavio

Novosti online

06. 07. 2022. u 14:46

MINISTAR finansija Siniša Mali objavio je danas dobre vesti na svom Instagram profilu.

ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА СРБИЈУ: Министар Мали управо објавио

Foto: mali_sinisa

- Ponovo nam stižu dobre vesti, ovog puta od Bečkog ekonomskog instituta (WIIW), koji je izašao sa letnjom prognozom, u kojoj predviđa da će rast u ovoj godini za Republiku Srbiju biti 3,6 odsto.

To znači da su prepoznati odlični rezultati koje postižemo, a koji govore u prilog tome da smo jaka i stabilna ekonomija - objavio je Siniša Mali na svom Instagram profilu.


- NJihova prognoza za region je rast od 2,9 odsto, a uz dalje razvijanje inicijative „Otvoreni Balkan”, rast celog regiona biće i veći. Ova inicijativa je za našu zemlju od od ogromnog značaja, pošto će nas povezati sa drugim članicama u gotovo jedinstvenu privrednu zonu- napisao je on.


- Kada su u pitanju naši makroekonomski podaci, oni su uprkos svetskoj ekonomskoj krizi veoma dobri, što se upravo ogleda kroz nivo privrednog rasta, kao i stopi nezaposlenosti koja je na pretpandemijskom nivou, javnom dugu koji iznosi 53,2 odsto, što je daleko od nivoa koji propisuje Mastriht.

Srbija snažno ide napred i mi činimo sve da građani bez obzira na izazove, posledice u vidu inflacije i energetske krize osećaju u što manjoj meri. Odgovorna i posvećena ekonomska politika koju vodimo doprinosi stabilnosti javnih finansija, što nam daje prostor da aktivno suzbijamo negativne posledice krize, u vidu ograničavanja cena osnovnih životnih namirnica i ozbiljnom pripremom za predstojeću zimu. Ne postoji čarobni štapić, kako bismo uklonili sve ono što je kamen spoticanja, niti je Srbija usamljeno ostrvo, ali zato radimo sve kako bismo održali životni standard građana i stabilnost privrede. Visok rast koji ćemo ostvariti to omogućava, posebno kada je reč o dvocifrenom povećanju plata i penzija - objavio je Mali na svom profilu.

 

BONUS VIDEO:

DRŽAVA SPREMA ŠEST NOVIH MERA ZA STUDENTE: Akademce očekuju brojne pogodnosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

DŽONSONOV ROĐENI BRAT: Bio ministar, posle Borisovog poteza podneo ostavku - liče kao da su blizanci