MOMIROVIĆ: Luka Antverpen, najveća u Evropi, zainteresovana za izgradnju Luke Beograd

Novosti online

20. 06. 2022. u 15:39

JEDNA od najvažnijih investicija koju moramo da započnemo sledeće godine je investicija u Luku Beograd, ukupne vrednosti skoro pola milijarde evra, čime će ona postati najveća regionalna luka i stoga moramo pažljivo pristupiti realizaciji ovog projekta, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović koji je danas uzvratio gostoprimstvo predstavnicima Luke Antverpen zajedničkom vožnjom brodom u Beogradu.

МОМИРОВИЋ: Лука Антверпен, највећа у Европи, заинтересована за изградњу Луке Београд

Novosti

- Zadovoljstvo nam je da smo imali priliku da napravimo radni ručak sa predstavnicima Luke Antverpen, najveće luke po površini, ali i druge najveće luke po pretovaru robe u Evropi. Mislim da nismo ni svesni koliko je naša ekonomija i naša država napredovala u prethodnim godinama kada smo postali predmet interesovanja jednog ovako važnog lučkog operatera, ne samo za zapadnu Evropu, već i za ceo svet. Srbija sa svim investicijama koje sprovodi i sa velikim brojem fabrika koje su se otvorile u prethodnim godinama postaje predmet interesovanja najvećih ekonomskih subjekata u Evropi - istakao je Momirović.

Novosti

Ministar Momirović dodao je da imponuje interesovanje Luke Antverpen i da u ovom momentu investiocioni talas u vodnom sektoru obuhvata ulaganja u luke u Bogojevu, Prahovu i Sremskoj Mitrovici, pored već započetih radova u Luci Novi Sad.

Tokom radnog ručka i vožnje brodom Filip Desoj, generalni menadžer BESIX, predsednik EIC (European International Contractors) i potpredsednik CICA (Confederation of International Contractors Associations) zahvalio se u ime delegacije Luke Antverpen na gostoprimstvu i još jednom podvukao zainteresovanost ove kompanije da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu.

Novosti

Tekst potpisa

U februaru ove godine na poziv uprave Luke Antverpen ministar Momirović je obišao istoimenu luku, najveću po površini u Evropi, koja zapošljava 150.000 ljudi i predstavlja motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije, već i čitave Evropske unije.

BONUS VIDEO: KAMEN TEMELjAC ZA DOGRADNjU ZGRADE: Ministar Momirović poželeo srećan početak radova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)