МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Држава ће учинити све да помогне угроженима од поплава

Novosti online

13. 06. 2022. у 14:06

ПОПЛАВЕ које су проузроковале обимне кише значајно су оштетиле инфраструктуру, два моста су потпуно уништена, а још један мост претрпео је оштећења и зато морамо одмах реаговати како бисмо санирали штету, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након обиласка уништене путне инфраструктуре и поплављених кућа у општини Горњи Милановац, где је услед временских непогода дошло до изливања реке Каменице.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Држава ће учинити све да помогне угроженима од поплава

Фото: Министарсво грађевинарства

- Морамо да наставимо да радимо на уређењу водотокова река како до оваквих проблема, који могу настати преко ноћи, не би у будућности долазило - додао је Момировић.

Министар Момировић је подвукао да ће ресорно министарство помоћи и општинама Пожега и Чајетина где су велике поплаве оштетиле путну инфраструктуру и домове грађана.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић заједно са министром Момировићем обишао је уништене путеве и поплављене куће и том приликом је размотрио стање које је настало као последица елементарне непогоде – поплаве на територији ове општине.

Фото: Министарсво грађевинарства


- У овом тренутку најважније је да није било људских жртава и да су све надлежне службе реаговале изузетно брзо. Више кућа је под водом, и у наредним данима наше комисије ће утврдити штету - рекао је Ковачевић.

Због екстремно обимне кише 12 . јуна у раним јутарњим сатима дошло је до изливања реке Каменица у општини Горњи Милановац. Због стања на терену проглашена је ванредна ситуација на територији МЗ Дружетићи и Богданица.

Министар Момировић је пре обиласка уништене путне инфраструктуре на територији општине Горњи Милановац обишао и оштећене путеве и срушени мост у Миоковцима на територији града Чачка и закључио да због озбиљних средстава која су инвестирана у инфраструктуру као и регулисању водотокова река на широј територији града Чачка, временске непогоде нису направиле већа оштећења.

БОНУС ВИДЕО:

ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ У КРАЉЕВУ: Ниво Ибра у порасту

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

НИЈЕ КАСНО ЗА ЛЕТОВАЊЕ У ДВОЈЕ: Предлажемо вам два хотела у Хургади, оријентисаних на уживање одраслих пре свега