KAD HUMANOST PALI SIJALICE: Porodica Tot-Dokić iz Mokrina četiri godine bez struje; pomoć pokrenule Kikinđanke iz grupe "Mame solidarno"

R. ŠEGRT

15. 03. 2021. u 16:14

PORODICA Tot-Dokić sa petoro maloletne dece, posle četiri godine života u kući bez struje na periferiji Mokrina, konačno može da odahne. Zahvaljujući humanosti drugih, struja će stići u njihov trošni dom, gde su do sada Vesna Dokić i Nenad Tot, sa petoro mališana starosti od tri meseca do pet godina, živeli uz svetlost sveće.

КАД ХУМАНОСТ ПАЛИ СИЈАЛИЦЕ: Породица Тот-Докић из Мокрина четири године без струје; помоћ покренуле Кикинђанке из групе Маме солидарно

Foto Privatna arhiva

Za novi električni priključak najviše mogu da zahvale humanim Kikinđankama iz grupe "Mame solidarno". One su animirale preduzetnike iz Kikinde, koji su na račun EPS uplatili 69.300 dinara, koliko i košta novi priključak. Sakupile su još novca i Vesni kupile mašinu za veš, da odeću više ne pere u koritu i hladnoj vodi. Ta vest Vesnu Dokić je razveselila i - rasplakala.

- Odavno nisam ovako bila srećna. To je najlepša vest koju sam čula u poslednje vreme. Najstariji sin već je tražio da mu kupimo televizor koji će stajati na zidu. Za nas je to bio samo san, koji se ostvario zahvaljujući pomoći dobrih ljudi - kroz suze je, za "Novosti", rekla Vesna.

Porodica je uspela samostalno da izmiri raniji dug za struju od 56.000 dinara, ali Vesna i Nenad nikako nisu mogli da sakupe dovoljno para i za novi priključak, jer nijedno nema stalno zaposlenje. Oni žive od dečjeg dodatka i uzgajanja stoke.

- Veliku podršku dala nam je Verica Filipov, preduzetnica koja je pozvala svoje kolege da finansijski podrže ovu akciju, što su oni rado prihvatili. Za manje od 48 sati uplatili su novac za priključak. Jedan električar će besplatno uraditi novu instalaciju, a privatna firma će proveriti instalacije i izdati atest, što je neophodna procedura. Kada se to završi, EPS će u roku od 45 dana priključiti struju - objasnila nam je tok radnji Tanja Bogaroški, članica grupe "Mame solidarno".

Foto Privatna arhiva

Novčanu pomoć za njih su sakupili i KUD "Mokrin", a 10.000 dinara poslao je Kikinđanin koji već dugo živi u Hrvatskoj. Priloge su dali i humani pojedinci.

DONIRAJU NOVAC I OD "FRUŠTUKA"

- OD preostalog novca koji smo sakupile, kupićemo sve što je potrebno za novu instalaciju - navodi Tanja Bogaroški.

Grupa "Mame solidarno" u februaru je organizovala humanitarni "Banatski fruštuk" na kojem su od prodaje kolača sugrađanima u Kikindi sakupile 37.410 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola