POVODOM Nacionalnog dana prevencije vršnjačkog nasilja, koji se obeležava danas, na Tviteru se oglasila Dragana Janković, majka Alekse Jankovića, četrnaestogodišnjeg dečaka iz Niša koji se ubio 2011. , upravo zbog ove vrste nasilja.

Jelena

24.02.2021. 10:15

Strašno je kada imate dete koje je žrtva nasilja. Učitelji i nastavnici često imaju negativan stav (pun predrasuda) prema nekom detetu. Kada učenici vide takav stav, uvek se priklanjaju učitelju. Tada grupa "jačih" (najčešće jer ih je više) maltretira pojedinca. Škole zatvaraju oči pred tim. Moje dete je bilo žrtva nasilja, a i ja kao dete. Mislim da školskim psiholozima treba edukacija. Ja sam se susrela sa ženom koja je od moje ćerke napravila nasilnika, a ona je bila žrtva. Podrška svima čija dece trpe, deci koja trpe i svima koji su trpeli vršnjačko nasilje. Potrebna je dodatna zaštita. Razredni nastavnici često zatvaraju oči.

Jasmina

24.02.2021. 10:37

Ovaj slučaj je završen pre par godina presudama suda u kojima je potvrđeno da su odgovorni iz škole svesno zataškavali nasilje što je i dovelo do tragedije, zbog čega su i osuđeni. I ništa se nije promenilo osim što se malo više priča o tome, mada od početka ove pandemije i ne pominje se, a ne zna se broj dece i roditelja koji biju bitke sa ovim problemom koji se i dalje prikriva. Inače, svi osuđeni iz ove škole i dalje rade u istoj, jer je navodno zastareo slučaj kako bi pokrenuli discuplinske mere a do čega je svesno dovela sadašnja direktorka škole. E, to je odgovor i poruka !