STIGLO POLA MILIONA DOZA KINESKE VAKCINE: Premijerka jasno poručila - "Čuvaćemo čelično prijateljstvo" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

10. 02. 2021. u 20:53

PREMIJERKA Ana Brnabić i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo dočekale su večeras avion sa novim kontingentom od 500.000 doza "Sinofarmovih" vakcina.

СТИГЛО ПОЛА МИЛИОНА ДОЗА КИНЕСКЕ ВАКЦИНЕ: Премијерка јасно поручила - Чуваћемо челично пријатељство (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Avion je sleteo u 20:55 časova na aerodrom "Nikola Tesla", a nakon obilaska aviona premijerka i ambasadorka su se obratile javnosti.

Ambasadorka NR Kine Čen Bo je rekla da joj je velika čast što zajedno sa premijerkom dočekuje novi kontingent kineske vakcine.

- Ako se dobro sećam, to je treći put da zajedno dočekujemo avione iz Kine. Želim da izrazim divljenje zbog visokog nivoa organizacije imunizovanja u Srbiji. Za dva dana ćemo slaviti kinesku Novu godinu, i ovaj avion je doneo novogodišnji pozdrav kineskog naroda Srbima - rekla je ambasadorka.

Njena ekselencija je svim Srbima poželela puno sreće, i još jednom čestitala kinesku novu godinu.

Premijerka Ana Brnabić se zahvalila ambasadorki, predsedniku Si Đinpingu i kineskom narodu na velikoj podršci našoj zemlji.

- Danas dočekujemo još jedan kontingent vakcina namenjenih Srbiji i to znači da u našoj zemlji sada imamo 1.500.000 doza kineskih vakcina. To nam je pomoglo da budemo druga zemlja u Evropi po broju vakcinisanih, i sedma u svetu - rekla je premijerka.

Ona je naglasila da ćemo zahvaljujući ovim vakcinama uspeti da spasimo hiljade i hiljade života.

- Ovde se ne radi o ugovorima i novcu, nego o prijateljstvu i partnerstvu. Zaista Vam veliko hvala. Želim takođe da izrazim zahvalnost predsedniku Vučiću, čije je prijateljstvo sa kineskim liderima dovelo do toga da budemo jedna od retkih zemalja koja može da računa na ovoliko doza - rekla je Ana Brnabić.

Premijerka je čestitala kineskom rukovodstvu kinesku, lunarnu novu godinu, i dodala je da će Srbija i Vlada Srbije nastaviti da investiraju u čelično prijateljstvo Srbije i Kine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (43)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri