MOCARTOV HUMANITARNI KARAVAN NE STAJE: Donirani kreveti za intenzivnu negu, tehnička oprema za bolničke sobe, osveženje za lekare i pacijente

Promo

12. 11. 2020. u 10:37

MOCARTOV humanitarni karavan ne staje – donirani kreveti za intenzivnu negu, tehnička oprema za bolničke sobe, osveženje za lekare i pacijente.

МОЦАРТОВ ХУМАНИТАРНИ КАРАВАН НЕ СТАЈЕ: Донирани кревети за интензивну негу, техничка опрема за болничке собе, освежење за лекаре и пацијенте

Foto: Promo

Uručena pomoć Institutu za ortopediju Banjica, Infektivnoj klinici i privremenoj Kovid-bolnici u beogradskoj Areni

Pomoć zdravstvenom sistemu Srbije prethodnih meseci bio je prioritet u društveno-odgovornom radu kompanije Mocart, koja je i ove nedelje imala niz donacija u okviru paketa pomoći u borbi protiv korona virusa. Od početka epidemije u martu, izdvojeno je oko 600.000 evra za finansijske injekcije bolnicama i nabavku neophodne opreme, a akcije su nastavljene u tri ustanove, donacijom kreveta za intenzivnu negu, televizora i paketa vode.

Jedna od najvažnijih stvari u ovom periodu je povećanje kapaciteta bolnica, a kompanija Mocart krenula je sa isporukom najsavremenijih kreveta za intenzivnu negu. Prvi deo donacije uručen je Insititutu za ortopediju Banjica, u kojoj se medicinsko osoblje trudi da sve normalno funkcioniše i u jeku pandemije. Ukoliko se Banjica opet pretvori u kovid-bolnicu, kompletna ortopedija u Srbiji će stati, a godišnje se tamo izvede i po 13.000 operacija.

Foto: Promo

 

Priređivač igara na sreću, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, organizuje brojne humantarne aktivnosti u ovom teškom periodu i trudi se da brzo reaguje gde god je potrebna pomoć.

Tako je ove nedelje organizovala hitnu isporuku paketa vode privremenoj kovid-bolnici u beogradskoj Areni, gde je smešteno preko 430 pacijenata, kojima je neophodna dodatna hidratacija, odnosno oko šest litara vode dnevno.

Foto: Promo

 

Iz Ministarstva zdravlja zahvalili su se kompaniji Mocart na kontinuiranoj pomoći i vrednim donacijama, od kojih je najznačajnija bila nabavka deset respiratora. Letos je, u saradnji sa Ministarstvom, organizovana isporuka paketa voća za sve covid-bolnice, kako bi i sami lekari osetili podršku zajednice. Infektivnoj klinici i Ortopediji na Banjici uručeni su i televizori, u sklopu nastavka akcije tehničkog opremanja prostorija za smeštaj pacijenata.

KONTINUIRANA PODRŠKA

Deset najsavremenijih respiratora

Novčana pomoć bolnicama i donacije opreme

Opremanje prostorija za smeštaj bolesnika

Besplatni paketi za sugrađane starije od 65 godina

Pomoć Sigurnoj kući - televizori i tableti za decu sigurnih kuća, kako bi mogli da prate online nastavu

Volonterski rad naših zaposlenih na terenu, izrada aplikacije za povezivanje volontera i najugroženijih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri