ISKLJUČENJA GASE KOMPJUTERE: Učestali prekidi snabdevanja strujom u toku dana remete nastavu u OŠ "Olga Petrov"

B.B. - J.D.

15. 10. 2020. u 15:03

OSNOVNOJ školi "Olga Petrov" u Padinskoj Skeli "preti" da ostane bez računara, elektonskih tabli, projektora i ostalih nastavnih sredstava čime bi bilo onemogućeno odvijanje nastave.

ИСКЉУЧЕЊА ГАСЕ КОМПЈУТЕРЕ: Учестали прекиди снабдевања струјом у току дана ремете наставу у ОШ Олга Петров

Foto: V. Danilov

Višegodišnji problemi sa stalnim nestancima struje u ovom naselju, zadaju velike probleme, kako stanovnicima, tako i đacima i nastavnicima. U ponedeljak je nezadovoljstvo kulminiralo. Tokom dana električna energija je nestajala više od 20 puta, a "mrak" je najduže trajao 15-tak minuta.

Prema rečima Merice Buj Bjelogrlić, direktorke OŠ "Olga Petrov", godinama unazad škola muku muči sa čestim nestancima struje, pogotovo u jesenjim i zimskim mesecima. Pre korone, kada je nastava bila normalna, đaci su gubili časove u popodnevnoj smeni, jer isključenja nikad nisu bila najavljena, već su "sijalice" gasile iznenada.

- Više ne znamo šta da radimo, u ponedeljak je struja nestajala bezbroj puta - kaže Buj Bjelogrlić. - Učionice su nam digitalizovane, imamo pametne table. Struja nestane, pa posle par sekundi ili minuta dođe. I tako u nedogled. Zamislite šta se dešava sa kompjuterom, pametnom tablom, projektorima, kada se isključe i uključe 30 tak puta. Svi će se pokvariti, a nemamo novca da kupimo nove. Bili smo primorani da u podneljak sve isključimo i radimo sa zelenom tablom i kredom. Ovi probelmi sa strujom traju već godinama, žalili smo se EDB, ali ništa.

Osim što nastavna sredstva ne mogu da se koriste i u učionicama je mrak, đaci ove osmoletke se, kad nestane struja u hladnijim danima, smrzavaju.

- Grejanje je u našoj školi, takođe, povezano sa električnom energijom, tako da kada nestane, nema ni grejanja - navodi naša sagovrnica. - To traje već godinama, žalili smo se EDB, ali bez rezultata. Srećom, da on lajn nastavu deca mogu da prate preko mobilnih telefona, pa tu nije bilo većih problema zbog nestanka električne energije.

Kako su škola i vrtić povezani, kada nema grejanja zbog nestanka struje u školi i u obdaništu je hladno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

HIT: Srbin zalutao na nudističku plažu u Grčkoj, nije verovao šta vidi