GENERALE, OVO LIČI NA OZBILJNU VOJSKU: Vučić nije mogao da sakrije zadovoljstvo posle izvedene vežbe

Tanjug

10. 10. 2020. u 14:09

- GENERALE, ovo liči na ozbiljnu vojsku, rekao je, u šali, ne skrivajući zadovoljstvo onim što je video na Pešteru, predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić načelniku Generalštaba Vojske Srbije Milanuu Mojsiloviću.

ГЕНЕРАЛЕ, ОВО ЛИЧИ НА ОЗБИЉНУ ВОЈСКУ: Вучић није могао да сакрије задовољство после изведене вежбе

Foto: Printskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je po završetku vojne vežbe Sadejstvo 2020. u više navrata čestitao pripadnicima vojske i njhovim komandantima na onome što su pokazali, a nije mogao da sakrije ni oduševljenje trenutnom opremljenošću Vojske Srbije.

Ono što je video, istakao je u obraćanju novinarima, je vojska svih građana Srbije, koja im je pomagala kada je bilo najteže u kovidu, ali i koja će da ih čuva i nikada ih neće ugroziti.

- Ovo danas što ste mogli da vidite je zasluga svih ljudi, svih građana. Bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, Vojska Srbije jednako pripada i Srbima, Bošnjacima, Mađarima, Rumunima, Slovacima, Rusinima, Hrvatima, Romima, i svima drugima. Ovo je njihova vojska, koja je pomagala kada je bilo najteže, u kovidu, koja će da čuva njhove kuće, nikada ih neće ugroztiti - poručio je on.

Rekao je da se plašio tokom vežbe da će neko da strada, jer je korišćena bojeva municija.

- Sve je trebalo izvesti bez promašaja, iz tenkova, aviona. Čudesno je kada Mig-ovi tuku vazduh-zemlja. Nisam imao prilike da vidim da MIG-ovi lete kada sam bio ministar, jer smo imali samo jedan MIG 21 koji je mogao da leti, a nismo imali MIG 29 kao danas - dodao je.

Čestitao je vojsci, rekavši da je srećan i ponosan na našu vojsku i vojnike, koji su izveli komplikovanu operaciju, jer je mnogo oružja i oruđa bilo na jednom mestu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Živela Vojska Srbije! Živela Srbija! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic) on Oct 10, 2020 at 4:23am PDT

- Sve bojeva municija. Ministar odbrane mi je rekao da smo imali generacije koje nisu ispalili bojevu municiju - rekao je predsednik Vučić.

- Helikopterski desant na malom prostoru... U dva reda sa tenkovima koji gađaju bojevom municijom jedni preko drugih... To su neke od stvari koje nikad nismo uradili - rekao je Vučić.

On je dodao da je danas viđeno mnogo oruđa i oružja koje ljudi do sada nisu mogli da vide.

Predsednik je istakao da ovo prvi put da su svi vazduhoplovi Vojske Srbije naoružani, raketama vazdih-vazduh ili vazduh - zemlja, topovima.

Uz njih, naveo je, i tenkisti, BDM, Lazar, obavili su "strašan" posao i pokazali izuzetnu spremnost, spretnost i obučneost.

Vučić je ukazao i da su građani prvi put mogli da vide u vazduhu i nove kineske bespilotne letelice, kao i naše letelice Vrabac i još mnogo toga.

- To je jedna drugačiija slika vojske - naglasio je Vučić.

Predsednik je izrazio uverenje da se svako ko je to video oseća ponosnim, kao i da je video posle mnogo godina kod pripadnika vojske da su zadovoljni i ponosni što su deo naše snažne armije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (56)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024