OD početka pandemije kruže brojne teorije zavere o korona virusu među kojima je i ona da virus nije opasan i da farmaceutska industrija.

Rodoljub

21.09.2020. 20:25

Ако је тако, зашто се научници "најбројнијег тока" не усуде да суоче своје "чињенице" са чињеницама независних научника? Чињеница је да и поред (ПЦР) теста који засигурно није релевантан у доказивању болести, поред недоследности у оцени од чега је човек умро, поред плаћања сахрана уз потпис да је покојник умро од ковида (читај подстицања) од стране локалних самоуправа, поред забране обдукција, БРОЈ МРТВИХ ЈЕ МАЊИ ОВЕ НЕГО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ У ИСТОМ ПЕРИОДУ. Изражавам отворену сумњу у сведочење овог доктора, све док не суоче аргументе са независним докторима.

Aleksandar

22.09.2020. 01:33

@Rodoljub - Nezavisni naucnici? Naucnik ne moze u ovoj oblasti da bude nezavisan, zato sto je potrebno mnogo para za labaratorije i ostale resurse bez kojih nema nauke o virusima. Nezavisni naucnici mogu da budu filozofi, sociolozi, istoricari, matematicari i slicni. Ja od njih nebih voleo savet o virusima...

Vojvoda Moracki

21.09.2020. 21:33

Da li je neko ovom "cuvenom" (pratim ljekare i naucnike sirom svijeta, ali za ovog cuvenog djecaka nisam nikad cuo) virusologu iznio jednostavnu statistiku. 900.000 +/- umrlih sirom svijeta na sedam milijardi +/- je 0.012%. Od posljedica "obicnog" gripa godisnje umre oko 0.3% populacije. Znaci, prica mu je...

Travis Bickle

22.09.2020. 09:45

Pitanja koja su postavljena nisu teorija zavere, osim neka poput onog povezanog sa dnk. Postoje različiti naučni stavovi oko istog pitanja jer neke hipoteze nisu naučno utvrđene ili proverene. Kada budu napravljene vakcine znaćemo više o bezbednosti i efikasnosti. Stoga procena da će se koristiti kao i vakcine za grip svake godine nije isključena. Nije problem u covid19 već u propagandi da je samo jedan način borbe protiv njega, koji podrazumeva teška ograničenja sloboda, moguć. New normal nije proporcionalan pravoj snazi virusa. Na početku krize procena je bila da je 35 puta smrtonosni. Sada je 4 puta. To će se smanjivati do gripa sa prokužavanjem. Dok se napravi pouzdana vakcina vrlo je moguće da će imunitet stanovništva već svesti virus na meru gripa. To su legitimne naučne pretpostavke, ne teorije zavere.