OTKRIĆE U KINI: Nov soj korona virusa pronađen na ambalaži uvoznih lignji?

Tanjug

20. 09. 2020. u 18:06

VLASTI u kineskoj severoistočnoj provinciji Đilin pronašle su novi korona virus na ambalaži uvezenih lignji.

ОТКРИЋЕ У КИНИ: Нов сој корона вируса пронађен на амбалажи увозних лигњи?

Foto: AP

Kako su saopštile danas zdravstvene vlasti u gradu Fuju, pozvani su svi koji su ih možda kupili da se testiraju.

Jedan od paketa stigao je u grad preko glavnog grada provincije Čangčun, prenosi Rojters citirajući zdravstvenog zvaničnika.

On je zamolio ljude koji su kupili i jeli lignje iz uvoza u lokalnoj prodavnici smrznutih plodova mora od 24. do 31. avgusta da se prijave vlastima i zatraže kovid test.

Kineska carina izjavila je u petak da će obustaviti uvoz kompanija na nedelju dana, ako smrznuti prehrambeni proizvodi budu pozitivni na korona virus i na mesec dana, ako proizvodi dobavljača budu pozitivni po treći put ili više.

Kontinentalna Kina je nedavno prijavila vrlo malo infekcija virusom koji se pojavio u Vuhanu krajem prošle godine, sa samo 10 novih slučajeva kovid-19 u subotu. Navodi se da najnoviji slučajevi potiču od ljudi koji ulaze u Kinu iz inostranstva.

U avgustu su lokalne vlasti u dva kineska grada saopštile da su pronašle tragove virusa na teretima uvezene smrznute hrane. Svetska zdravstvena organizacija saopštila je tada da ne vidi dokaze širenja kovid-19 putem hrane ili ambalaže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SPAS U TURSKOJ I UN: Zelenski se uzda u Erdogana - Ukrajina traži garanciju