OTKRIĆE U KINI: Nov soj korona virusa pronađen na ambalaži uvoznih lignji?

Tanjug

20. 09. 2020. u 18:06

VLASTI u kineskoj severoistočnoj provinciji Đilin pronašle su novi korona virus na ambalaži uvezenih lignji.

ОТКРИЋЕ У КИНИ: Нов сој корона вируса пронађен на амбалажи увозних лигњи?

Foto: AP

Kako su saopštile danas zdravstvene vlasti u gradu Fuju, pozvani su svi koji su ih možda kupili da se testiraju.

Jedan od paketa stigao je u grad preko glavnog grada provincije Čangčun, prenosi Rojters citirajući zdravstvenog zvaničnika.

On je zamolio ljude koji su kupili i jeli lignje iz uvoza u lokalnoj prodavnici smrznutih plodova mora od 24. do 31. avgusta da se prijave vlastima i zatraže kovid test.

Kineska carina izjavila je u petak da će obustaviti uvoz kompanija na nedelju dana, ako smrznuti prehrambeni proizvodi budu pozitivni na korona virus i na mesec dana, ako proizvodi dobavljača budu pozitivni po treći put ili više.

Kontinentalna Kina je nedavno prijavila vrlo malo infekcija virusom koji se pojavio u Vuhanu krajem prošle godine, sa samo 10 novih slučajeva kovid-19 u subotu. Navodi se da najnoviji slučajevi potiču od ljudi koji ulaze u Kinu iz inostranstva.

U avgustu su lokalne vlasti u dva kineska grada saopštile da su pronašle tragove virusa na teretima uvezene smrznute hrane. Svetska zdravstvena organizacija saopštila je tada da ne vidi dokaze širenja kovid-19 putem hrane ili ambalaže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!