PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija želi da sačuva vojnu neutralnost, sigurnost, stabilnost i mir, ali i u sigurnu odbranu zemlje, ako zatreba, te najavio dodatna, do sada najveća finansijska sredstva u odbrambenu industriju.

Komentari (40)

Mila

26.07.2020. 10:58

Srbija danas ulaze mnogo vise u vojsku. Ponosimo se svi nasom vojskom koja je jaca neko ikada. Verujem da ce se ova ulaganja nastaviti i dalje i da ce nasa vojska jacati jos vise.

Montenegro nije Crna Gora

26.07.2020. 11:24

Šta će nam vojska, ako predsjednik Srbije kaže da ne treba ratovati? I protiv koga da ratujemo? Protiv NATO-a? Protiv vojne alijanse sa kojom Vojska Srbije svako malo izvidi zajedničke vježbe... No, jači - kači, a mi mali primorani smo da od velikih (SAD, Rusija, Kina) kupujemo oružje i vojnu opremu... Šta da radimo - tako nam je (pre)suđeno... Jači - kači!

Miki

26.07.2020. 13:36

@Montenegro nije Crna Gora - Tako su govorili oni sa prosle vlasti i vojsku unistili i srozali do nule.Cipse da su hteli mogli su Srbiju prackama da osvoje

Montenegro nije Crna Gora

26.07.2020. 15:02

@Miki - Miki@, zdravo... Mene ne zanima šta su govorili oni iz prethodne vlasti, i dobro znam kakvi su bili - razbili su Srbiju i prodali je Zapadu... Mene sada zanima samo aktuelna vlast... Ne mislite valjda da će Srbija ratovati protiv Kosova*, Hrvatske i BiH, gdje su stacionirane jake vojne jedinice NATO-a... Srbija je jednostavno prisiljena od moćnih svetskih sila da kupuje njihovo oružje... Ameri naoružavaju jedne, Rusi i Kinezi druge, i tako u krug... Mi smo ono kao naoružani, a oni se pune... i, naravno, drže sve pid kontrolom, jer su među sobom podijelili interesne sfere... Pozdravljam te iz Srpske Sparte - Crne Gore...?

Miki Zg

26.07.2020. 17:52

@Montenegro nije Crna Gora - Srbiji ,srpskom narodu u regionu je nametnut rat svakih 20 god.od Velikog rata. Teranje Srba u SLO ,Hr. Bosna ;Kosmet ,sada progon Srpske pravoslavne crkve u CG.od 60-70 .god. ,90.99. 2004. niz dolazi od Francuza ,Njemaca sledeće god.Srbija teba imati spremnost za obranu ,specijalni -hibridni rat bukti u sadejstvu s stranim plaćenicima -da se ne lažemo Srbija je premrežena Zapadnim službama ,svi srpski domoljubi na okup ,propasti ne možemo !

Filip

26.07.2020. 19:57

Niko neće braniti naše granice osim nas samih. A za to su potrebne uhodane, obučene jedinice, koje imaju moderno efikasno naoružanje. Država je na vreme shvatila šta su nam prioriteti.