RASPISANI KONKURSI ZA SUFINANSIRANJE MEDIJSKIH SADRŽAJA: Iz budžeta izdvojeno 337 miliona dinara

Novosti online

29. 02. 2024. u 13:07

MINISTAR informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović rekao je danas da je raspisano devet javnih konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja, za šta je iz budžeta izdvojeno 337 miliona dinara, za 27 miliona više nego prošle godine.

РАСПИСАНИ КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕДИЈСКИХ САДРЖАЈА: Из буџета издвојено 337 милиона динара

privatna arhiva

- U pitanju je devet konkursa, proizvodnje medijskog sadržaja za radio, televiziju, internet, za novinarska izdanja, za proizvodnju medijskog sadržaja za izdavače koji se nalaze na teritoriji AP Kosova i Metohije, za proizvodnju medijskog sadržaja za pripadnike srpskog naroda u regionu, za proizvodnju medijskog sadržaja za osobe sa invaliditetom i na jezicima nacionalnih manjina, kao i za unapređenje etičkih i profesionalnih standarda novinara, rekao je Jovanović za Tanjug.

Ministar je dodao da je ove godine za projekte proizvodnje medijskog sadržaja za izdavače koji su sa teritorije Kosova i Metohije, dupliran iznos. Kada je u pitanju konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskog sadržaja kada je u pitanju televizija, Jovanović je naveo da on iznosi 75 miliona i da je ostao isti kao prošle godine.

- Javni pozivi će biti otvoreni do 30. marta ove godine, a što se tiče prijava za članove konkursnih komisija koji će odlučivati o projektima, oni se mogu javiti do 20. marta ove godine. Nakon zatvaranja konkursa rok za donošenje odluka je 90 dana, rekao je Jovanović.

Jovanović je dodao da se sve potrebne informacije vezane za uslove konkursa mogu naći na sajtu Ministarstva.

Za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja na jezicima nacionalnih manjina i za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja namenjenih osobama sa invaliditetom, novčani iznos je povećan za 20 odsto u odnosu na 2023. godinu.

BONUS VIDEO: SELAKOVIĆ ZA NOVOSTI: Srbija ima jasan stav zahvaljujući predsedniku Vučiću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata