RHMZ NAJAVIO PADAVINE, ALI I PROLEĆNE TEMPERATURE: Večeras kiša, a u ovim delovima Srbije padaće i sneg - Upaljen meteoalarm

Милица Шкорић
Milica Škorić

01. 02. 2024. u 08:00

U SRBIJI će danas ujutro biti hladno sa slabim i umerenim mrazem, a tokom dana će biti pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

РХМЗ НАЈАВИО ПАДАВИНЕ, АЛИ И ПРОЛЕЋНЕ ТЕМПЕРАТУРЕ: Вечерас киша, а у овим деловима Србије падаће и снег - Упаљен метеоаларм

Foto: N. Živanović

Posle podne se očekuje postepeno naoblačenje sa severa, a slaba prolazna kiša uveče se očekuje u Vojvodini, a tokom noći mestimično i u ostalim krajevima. Na planinama će tokom noći provejavati sneg.

Duvaće slab vetar promenljivog pravca, uveče i noću u skretanju na slab do umeren severozapadni. Najniža temperatura će iznositi između minus 10 i minus jedan stepen, a najviše od šest do 12 stepeni.

I u Beogradu će ujutro biti hladno sa mrazem, a tokom dana pretežno sunčano uz slab promenljiv vetar. Najniža temperatura će iznositi između minus šest i minus jedan stepen Celzijusa, a najviša dnevna će biti oko devet stepeni. Uveče se očekuje naoblačenje, tokom noći sa slabom kišom, uz slab i umeren severozapadni vetar.

Od sutra porast temperature

Tokom jutra se očekuje slab i umeren jutarnji mraz, od -10 na jugoistoku Srbije do -1°S u Beogradu. Od petka porast jutarnjih, a od subote i dnevnih temperatura.

U prvoj dekadi februara biće natprosečno toplo, početkom sledeće sedmice sa dnevnom temperaturom u većini mesta od 14 do 18°S.

Kratkotrajna, slaba kiša očekuju se u četvrtak uveče na severu Srbije, u toku noći ka petku i u petak ponegde u ostalim krajevima, dok će slab sneg provejavati samo u planinskim predelima.

Upaljen meteoalarm

U celoj Srbiji, izuzev Bačke, Srema i Beograda, upaljen je žuti meteoalarm zbog niskih temperatura, dok je u jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM ovo upozorenje na snazi i zbog magle.

Žuti meteoalarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

BONUS VIDEO: ZAVEJAN AUTO-PUT KOD RUMSKE PETLjE - Kilometarske kolone u smeru ka Zagrebu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)