OSAM MALOLETNIH MIGRANATA U ZAJEDNIČKOM SMEŠTAJU: Poseta predstavnika Ministarstva za rad i socijalnu zaštitu deci-strancima u Beogradu

Novosti online

18. 12. 2023. u 14:19

KAPACITET Radne jedinice za smeštaj stranih maloletnih lica bez pratnje, koja funkcioniše u okviru Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd, je 15 mesta, a trenutno je na smeštaju osam maloletnih stranaca, rekla je Tatjana Milenković Kajkut, v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte.

ОСАМ МАЛОЛЕТНИХ МИГРАНАТА У ЗАЈЕДНИЧКОМ СМЕШТАЈУ: Посета представника Министарства за рад и социјалну заштиту деци-странцима у Београду

Ministarstvo za rad

Ona je sa v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za socijalnu zaštitu Marine Vidojević, sa timom za upravljanjem migracijama, posetile su ovu Radnu jedinicu povodom Međunarodnog dana migranata.

Tokom posete realizovana je zajednička kreativno - edukativna radionica sa decom na smeštaju na temu " Osnovna prava svakog deteta". Milenković Kajkut i Vidojević dale su doprinos radionici prilikom izrade panoa, koji će biti izložen u zajedničkim prostorijama, u kojima deca provode slobodno vreme.

- Veliku podršku u anagažovanju stručnog osoblja za rad sa decom, kao i pružanje materijalnih resursa koje stiže od EU, u velikoj meri pospešuje rad sa ovom najranjivijom kategorijom korisnika- istakla je Milenković Kajkut.

Ona je navela da je Ministarstvo dalo veliki doprinos u svim aktivnostima koji se tiču maloletnih migranata bez pratnje i drugih korisnika socijalne zaštite, i dodala da je Srbija uvek imala odgovoran i human odgovor prema svima koji se nađu na teritoriji Srbije.

U susret dolazećim novogodišnjim praznicima pomoćnice su prigodnim paketićima obradovala decu na smeštaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije