GLAVAŠ DA PLATI 5.000 EVRA: Ratni komandant Osijeka osuđen zbog psovanja suda

V.C.S.

12. 11. 2023. u 16:27

BRANIMIR GLAVAŠ, nekadašnja perjanica HDZ-a i gospodar života i smrti devedesetih u Osijeku, a posle rata poslanik, moraće da plati kaznu od 5.000 evra zbog vređanja suda, pre 10 dana, kada je osuđen na sedam godina zatvora zbog ratnih zločina.

ГЛАВАШ ДА ПЛАТИ 5.000 ЕВРА: Ратни командант Осијека осуђен због псовања суда

Foto EPA

On je 3. novembra, na objavi presude, predsedniku sudskog veća uputio reči "Vi ste govno, nabijem na ku**c vas i vaš sud", posle čega je napustio sudnicu. Sudija Dražen Kevrić, kako su objavili hrvatski mediji, kaznio ga je sa 5.000 evra zbog ometanja reda u sudnici, koje je dužan da plati u roku od 15 dana po pravosnažnosti rešenja. Glavaš može u roku od tri dana pošto primi rešenje da se žali, a odluku će doneti Visoki kazneni sud.

Županijski sud u Zagrebu je na ponovljenom suđenju u slučajevima "Selotejp" i "Garaža" prvostepeno osudio Glavaša na sedam godina zatvora za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. godine, kada su civili završavali sa selotejpom na ustima u Dravi. Tome su prethodila monstruozna mučenja, uključujući teranje jedne žrtve da pije kiselinu za akumulator.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)