"TAKO MALI, A ZAPRAVO VELIKI GEST..." LJubaznost meidicnske setre Sonje vraća veru u ljudskost

Novosti online

29. 09. 2023. u 22:26

GEST medicinske sestre ambulante "Šumice" vratio mi je danas osećaj ljudskosti i pažnje. Budući da jak lek treba da primam jednom nedeljno, i da mi je baš za danas zakazana prva doza, pozvao sam Dom zdravlja kako bih se najavio.

ТАКО МАЛИ, А ЗАПРАВО ВЕЛИКИ ГЕСТ... Љубазност меидицнске сетре Соње враћа веру у људскост

FOTO: Arhiva novosti

Pre svega, želeo sam da proverim da li imaju lek, ali jednu stvar nisam znao. Promenio sam Dom zdravlja i nisam znao kod koga sam raspoređen od lekara.

Spremio sam živce već pre telefonskog poziva, ali mi je ljubazan glas s druge strane žice odmah ulio nadu.

Sve sam objasnio medicinskoj sestri koja se javila i koja je uz moje podatke proverila odmah stanje leka i odabranog lekara. Nakon što mi je dala potrebnu informaciju, zamolila me je da je pozovem malo kasnije da proveri da li imaju moju terapiju i koju jačinu.

Nakon sat vremena, stupio sam u kontakt s njom i tada ostao u šoku. Pozitivno iznenađenje.

- Imamo taj lek, dođi što pre, doktorka je pre podne. Sačekala sam je i sve pitala, nisam ni na pauzu otišla (smeh). Ponesi otpusnu listu iz bolnice, trebaće ti, da se ne bi vraćao kući - bile su njene reči.

Ovo je tako mali, a zapravo jako veliki gest. Tokom celog daena žena radi sa pacijentima, a zbog mene je propustila svoju pauzu i poštedela me dodatnog akanja. Njeno ime je Sonja, a ja kao novinar bar ovoliko mogu da joj uzvratim. Danas je i lepa reč, kao i njen gest, retka, a svima nam mnogo znači.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: BORBA ZA POTOMSTVO : Dobila je devet malih anđela

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)