BESPLATNI OGREV ZA 1.714 PORODICA: Za najugroženije u budžetu "rezervisano" blizu 60 miliona dinara

B.B.

29. 08. 2023. u 16:21

KOMESARKA za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević potpisala je u Palati Srbija ugovore za dodelu sredstava za nabavku ogrevnog drveta za najugroženije porodice izbeglica i interno raseljenih lica, sa predstavnicima jedinice lokalne samouprave. Za te namene izdvojeno je blizu 60 milion dinara za 1. 714 porodica.

БЕСПЛАТНИ ОГРЕВ ЗА 1.714 ПОРОДИЦА: За најугроженије у буџету резервисано близу 60 милиона динара

Foto; Opština Zvezdara

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije je doneo Odluku o dodeli sredstava za nabavku ogrevnog drveta sa prevozom za najugroženije porodice izbeglice i interno raseljenih lica, bez učešća novčanih sredstava jedinica lokalne samouprave.

 - Jedinicama lokalne samouprave smo dodelili oko 59.990.000 dinara iz budžeta Republike Srbije, za 70 jedinica lokalne samouprave, odnosno za 1.714 porodica. Svakom korisniku pomoći obezbeđeno je po 35.000 dinara. Realizacija ove pomoći očekuje se u narednih šest meseci, do kraja januara 2024. godine. Mi ćemo i dalje nastaviti da pomažemo jedinice lokalne samouprave kroz raspisivanje javnih poziva -rekla je komesarka Stanisavljević.

 U ime opštine Zvezdara ugovor je potpisala zamenik predsednika opštine Dragana Đurić.

- Ugovorom koji je potpisan sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije Gradskoj opštini Zvezdara opredeljeno je 980.000,00 dinara kojima će većem broju najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica prijavljenih na Zvezdari biti omogućeno da dobiju ogrevno drvo sa prevozom što će im puno značiti tokom predstojeće zime - rekla je  Đurić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)