AMBASADA JAPAN U BEOGRADU : Proslavljen 63 rođendan cara Naruhita

J. Su.

24. 02. 2023. u 17:48

Ambasada Japana u Beogradu priredila je juče svečani prijem povodom rođendana japanskog cara Naruhita, 126. cara te države.

АМБАСАДА ЈАПАН У БЕОГРАДУ : Прослављен 63 рођендан цара Нарухита

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 Svečanosti su prisustvovali predsednica Vlade Ane Branabić, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministri bez portfelja Edin Đerlek i Novica Tončev, kao i drugi zvaničnici i članovi diplomatskog kora.

Japanski car Naruhito, koji je napunio 63 godine, krunisan je 1. maja 2019. godine, nakon što je njegov otac Akihito abdicirao. Ambasador Japana u Srbiji Kacumata Takahiko pozdravio je prisutne i zahvalio Vladi i narodu naše države na dugogodišnjem prijateljstvu.

- Iskoristio bih ovu priliku da izrazim srdačnu zahvalnost Vladi i narodu Republike Srbije na dugogodišnjem prijateljstvu sa Japanom, koje je prošle godine obeležilo 140. godinu postojanja - kazao je ambasador Takahiko, na svečanom prijemu održanom u Beogradu.

Ambasador je podsetio na posetu pokojnog premijera Šinzo Abea Srbiji i njegov sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, i dodao da odnosi Srbije i Japana ulaze u novu eru bilateralne, regionalne i međunarodne saradnje.

- Najznačajnija prekretnica bila je poseta pokojnog premijera Abea Srbiji 2018. godine - istakao je ambasador Takahiko. - Njegov sastanak sa predsednikom Vučićem otvorio je put unapređenju naših odnosa u različitim oblastima.

Kako je dodao, ponosan je na projekte i investicije u Srbiji u mnogim oblastima i rekao da je zajednički cilj ovih projekata promocija održivosti i razvoj ljudskih resursa.

- Najiskrenije sam zahvalan podršci više od 20 kompanija koje izlažu eksponate neke od tih visoko kvalitetnih proizvoda i projekata ispred ulaza ove hale - poručio je ambasador Japana u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...