ODLAZAK TRENERA SVIH TRENERA: Goran Šarić o fudbalskom magu Miroslavu Ćiri Blaževiću

J. S.

11. 02. 2023. u 20:36

POVODOM smrti velikana iz sveta sporta, najboljeg fudbalskog trenera sa ovih prostora, u Kulturnom centru Novog Sada upriličena je tribina Gorana Šarića.

ОДЛАЗАК  ТРЕНЕРА  СВИХ ТРЕНЕРА: Горан Шарић о  фудбалском магу Мирославу Ћири Блажевићу

M.Stojković

Miroslav Ćiro Blažević život je posvetio fudbalu kao igrač, trener, a bio je i selektor hrvatske reprezentacije. Istorija sporta pamtiće njegove brojne uspehe – s njim je Dinamo postao prvak Jugoslavije (1982), a hrvatska reprezentacija stigla do četvrtfinala Evropskog prvenstva (1996) i trećeg mesta na Svetskom prvenstvu (1998), što je tek segment višedecenijske karijere.

Šarić je napravio pregled ključnih biografskih epizoda Ćira Blaževića, s naglaskom na „trenerske dane", te na onaj kompleks osobina i uverenja koji je odlikovao njegovo prisustvo u fudbalu. Prema rečima predavača, Blažević je „obeležio ovu epohu i u sportu i u kulturi", bio je autentična „balkanska i slovenska duša", „ujedno kosmopolit i čovek iz naroda".

Predavanje se kretalo od igračkih do trenerskih voda, kroz prave i pogrešne poteze u karijeri, da bi se istakla vrednost apsolutne posvećenosti, truda i talenta koji su izrodili „trenera svih trenera", a njemu samom, kako je navodio, dali „priliku da obraduje ljude".

Predavanje katoličkog teologa Gorana Šarića  „Ćiro Blažević – trener svih treneraˮ može se  pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...