MARKO JE IZDAHNUO, NEMA SAM OD BOLA: Pacijentu tokom kolonoskopije probušili debelo i tanko crevo

Z. Gligorijević

29. 10. 2022. u 21:00

MARKO je preminuo, ne mogu da pričam... niti da kažem išta više, nisam sposobna, nema sam od bola...

МАРКО ЈЕ ИЗДАХНУО, НЕМА САМ ОД БОЛА: Пацијенту током колоноскопије пробушили дебело и танко црево

Foto Privatna arhiva

Ovako je kratko, u neverici, Nikolina Antić "Novostima" potvrdila da je njen suprug Marko Stojanović (30) izdahnuo. Život Svilajnčanina Marka pet dana je "visio o koncu", da bi se u petak, preko noći, otkinula tanka nit, koja ga je vezivala za ovozemaljski svet.

Nikolina Antić, bila je toliko skrhana da nije mogla da govori, pet dana je bila van sebe od brige, a, kako nam je u petak rekla, srce joj se cepalo kada bi njihov petnaestomesečni sin Mateja dozivao oca. Markova desetogodišnja ćerkica iz prvog braka mislila je da tata ne može da joj se javi zbog toga što je na kontrolama i pregledama.

Foto Privatna arhiva

Marko Stojanović i Nikolina Antić

Marko je, podsetimo, u ponedeljak, 24. oktobra, otišao na kolonoskopiju u ćuprijsku Opštu bolnicu. Pregled je hteo da uradi, jer je duže vreme imao problem s nadutošću stomaka.

- Na pregled je otišao sa ocem, koji ga je čekao u hodniku. Prilikom pregleda probušeno mu je debelo i tanko crevo. Hitno je prebačen u hiruršku salu. Kada se operacija završila, nisu mogli da ga probude iz anestezije, uradili su skener, pa su ga poslali u Kragujevac. Rekli su nam da to nije ništa strašno i da ga prebacuju u Kragujevac, jer su tamo bolji stručnjaci. Marko je tada bio u veštačkoj komi, jer, kako su nam opet rekli, ne bi mogao da izdrži nesnosne bolove - ispričala je za naš list Markova supruga Nikolina dan pre njegove smrti.

Navodeći da nije lekar i da ne može ništa da tvrdi, Nikolina kaže da su porodici lekari u Kragujevcu rekli "da Marko ima tri otekline na vratu, ali da niko ne zna kako su one nastale, da mu je povređen jednjak, najverovatnije od tubusa i da mu je oštećeno plućno krilo".

Foto Privatna arhiva

Marko Stojanović i Nikolina Antić

- U kragujevačkoj bolnici je samo prenoćio, a onda je poslat u beogradski Klinički centar. U četvrtak je iz veštačke kome upao u duboku komu - rekla je Nikolina.

Noć koja je usledila, po Marka je, ispostaviće se, bila poslednja.

KOMPLIKACIJE

DR SLOBODAN Gajić, direktor Opšte bolnice u Ćupriji, za "Novosti" je kratko rekao "da je kolonoskopija invazivna metoda."

- U ovom slučaju uvek može da dođe do neželjenih medicinskih komplikacija - rekao nam je dr Gajić. - Odmah po neželjenom događaju, Bolnica u Ćupriji pokrenula je postupak vanredne unutrašnje kontrole svih učesnika i proveru kvaliteta stručnog rada. Takođe su, u skladu sa propisanom procedurom, odmah obavešteni Ministarstvo zdravlja i zdravstvena inspekcija.

 

INSPEKCIJA

MINISTARKA zdravlja Danica Grujičić povodom smrti Marka Stojanovića najavila je za sutra Inspekciju Ministarstva zdravlja u bolnici u Ćupriji:

- Nakon toga sledi spoljašnja provera kvaliteta lečenja.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)