AKCIJA PRIKUPLJANJA OTPADA: Gold gondola obeležila Svetski dan čistih planina

A. Rovčanin

26. 09. 2022. u 14:55

POD sloganom “Udruženo za čistije planine”, zlatiborska „Gold Gondola” danas je obeležila Svetski dan čistih planina akcijom prikupljanja otpada na delu trase gondole koju su podržala javna preduzeća i ustanove sa Zlatibora i iz Čajetine.

АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА ОТПАДА: Голд гондола обележила Светски дан чистих планина

A. Rovčanin

Učesnici su na Torniku sakupljali otpad, na međustanici je rasklonjeno granje, a deca iz ekološke sekcije OŠ “Dimitrije Tucović” i KK “Rujno” su posadila tuje, lukovice i ukrasno bilje.

- Sa željom da simbolično pokažemo koliko vodimo računa o prirodi i da okolina koju nudimo turistima bude čista,obeležili smo ovaj dan. Svi mi, koji smo učestvovali u ovoj akciji čišćenja ,predstavili smo javnosti kakva nam je svest o zaštiti životne sredine. Mi to ne radimo samo danas, već o tome svakodnevno vodimo računa sa željom da te navike prenesemo i na posetioce Zlatibora , naročito sada kada je počela primarna selekcija otpada u Opštini Čajetina - rekla je direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić.

 

A. Rovčanin

 

U akciji organizovanog čišćenja, pored dece, učestvovali su prijatelji i saradnici Gold gondole: TRK „Zlatibor”, TO „Zlatibor”, KC „Čajetina”, EKO Agrar, KJP „Zlatibor”, JKP „Vodovod Zlatibor”, Biblioteka „Ljubiša R. Đenić” i Opština Čajetina.

Ovaj dan obeležava se sa ciljem jačanja svesti o značaju planina, kao i isticanja mogućnosti i ograničenja ka njihovom očuvanju. U skladu sa tim, širom sveta se održavaju razne ekološke akcije čišćenja, posete prirodi, planinarenja, istraživanja, šetnje i slično. Svetski dan čistih planina nas podseća koliko je važno da brinemo o prirodi i njenim raznolikostima.


BONUS VIDEO: PROMOCIJA ZLATIBORA U RAVNICI: Zanimljiv događaj na gradskom trgu u Zrenjaninu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

EVROPA OTKRIVA SVETE KNJIGE SRPSKE ISTORIJE: Putopisci su beležili - narod kome je ispod časti da prosi